Ezt gondolják a szakértők a kötelező oltásról: szerintük több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt

Ezt olvasta már?

Az Amszterdami Egyetem társadalom- és viselekdéstudományi karának professzora, Julia van Weert szerint “ha túl szigorúvá tesszük ezeket a szabályokat, akkor az igazi oltásellenesek, akik kisebbségben vannak, még ellenállóbbak lesznek. Ez hosszú távon veszélyt jelent, mert megosztja a társadalmat és más témákban is komolyabb véleménykülönbségekhez és polarizációhoz vezethet”.

(A legfrissebb hírek itt)

Annak ellenére, hogy a franciaországi felnőttek 91 százaléka már beoltatta magát, Emmanuel Macron francia elnök járványügyi intézkedései hatására tömegek vonultak az utcára.

Martyn Pickersgill, az Edinburgh-i Egyetem tudomány- és orvostudomány-szociológia tanszék vezetője szerint megerősödhet az emberekben a bizalmatlanság és a közegészségügyi intézkedésekkel szembeni ellenérzés, ahelyett, hogy az oltás felvételére motiválná őket.

Az oltási igazolványok azonban világszerte motiválták az embereket abban, hogy felvegyék az oltást. Egy tanulmány, melyet Dániában, Izraelben, olaszországban, Franciaországban, Németországban és Svájcban végeztek rámutatott, hogy az igazolványok bevezetése előtt 20 nappal megnőtt a felvett oltások száma, és ez a hatás a bevezetést követő 40 napig tartott.

Egy 2021 májusában kiadott kutatás szerint a legfőbb ok az oltás elutasítása mögött a mellékhatások mellett a meggyőződés afelől, hogy a vakcinának nem tesztelték megfelelően. A kutatás arra is rámutatott, hogy az uniós polgárok leginkább az egészségügyi szakemberekben és a nemzeti egészségügyi hatóságokban bíznak, az EU és a nemzeti kormányok messze lemaradnak a szavahihetőségben.

“A bizalom, a nyílt kommunikáció és a partnerség minden közegészségügyi kampány alapvető jellemzői. Fontos, hogy a bizalmat nem lehet egyszerűen követelni: inkább a közegészségügyi politikát folytató politikusok megbízhatóságát kell egyértelműen bizonyítani. A védőoltás előnyeit és kockázatait világosan és nyíltan kell kommunikálni, különben az emberek érthető módon úgy érzik, hogy az információkat visszatartják tőlük, ami tovább növeli a bizalmatlanságot” – hangsúlyozta Pickersgill.

Ez is érdekelheti: Beperli a magyar kormányt egy férfi, miután két családtagja is meghalt a járványbanv

(Infostart)

Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 7,7 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában