A Jannsen oltásának lehet egy nagyon ritka mellékhatása

Ezt olvasta már?

A gerincvelő-gyulladás egy ritka típusát kell jelezniük a mellékhatások között. A Moderna oltóanyagát is vizsgálják egy lehetséges betegség miatt.

Koronavírus-járvány

Van-e visszatérés a “normalitáshoz” az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az “új” normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) csütörtökön javasolta, hogy Janssen vakcinájának mellékhatásaként a gerincvelő-gyulladás egy ritka típusát, az úgynevezett transzverzális myelitist is vegyék fel – írja a Reuters. A cikk szerint

az AstraZeneca hasonló technológián alapuló oltásának klinikai tesztjeinél fordultak elő hasonló szövődmények.

A koronavírus elleni oltások biztonságosságával kapcsolatban az EMA azt is közölte, hogy vizsgálja a Moderna vakcinával történő oltás utáni kapilláris szivárgás szindróma (CLS) néven ismert ritka ereket érintő betegségről szóló jelentéseket.

Az EMA szerint hat ilyen esetet ismernek, de még nem egyértelmű, hogy az esetek és az oltások között van-e összefüggés.

A gyógyszerfelügyelet arra is kitért, hogy nincs elegendő bizonyíték a multiszisztémás gyulladásos szindróma (MIS) ritka esetei és a Moderna és a Pfizer–BioNTech vakcinái közötti lehetséges kapcsolatra.

- Advertisement -spot_img

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img