Von der Leyen ismét üzent Magyarországnak és Lengyelországnak

Ezt olvasta már?

A videokonferencia keretében megrendezett eseményen hozzátette: nehéz elképzelni, hogy a feltételrendszert bármelyik tagállam ellenezhetné, mivel az kizárólag az uniós költségvetés érdekeit védi.

Amennyiben – emelte ki – bárkinek is jogi aggályai lennének ezzel kapcsolatban, akkor az Európai Unió Bíróságához fordulhat. “Az az a hely, ahol a jogi szövegekkel kapcsolatos nézeteltéréseket meg lehet vitatni, anélkül, hogy az többmillió ember kárára válna, akik kétségbeesetten várják az anyagi segítséget, egy igen mély válság közepette” – tette hozzá.

Von der Leyen szerint a gazdasági válságból a kiutat a beruházások jelentik, amelyeket a 750 milliárd eurós helyreállítási alap is előmozdít. Hangsúlyozta, hogy ezekkel a forrásokkal nemcsak a gazdasági válságból lehet kilábalni, hanem digitálisabbá és ellenállóbbá is lehet tenni az európai gazdaságokat.

“Történelmileg nem sok ilyen alkalom adódik, hogy ilyen mértékben legyen lehetőségünk fejleszteni és modernizálni. Ki kell használnunk, csak rajtunk múlik” – fogalmazott.

Nyitókép: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában