Volodimir Zelenszkij: a mariupoli támadás brutálisabb a II. világháborúnál

Ezt olvasta már?

„Amit az orosz erők Mariupolban művelnek, az emberiesség elleni bűntett, amely a világ szeme előtt zajlik” – fogalmazott az ukrán elnök, azt állítva, hogy az orosz hadsereg szándékosan lakóházakat bombáz a hetek óta ostrom alatt lévő kikötővárosban.

A támadások „brutalitása borzalmasabb annál is, mint amit a második világháborúban láttunk” – mondta az ukrán elnök.

Zelenszkij elmondta, hogy hét ember meghalt és huszonkettő megsebesült kedden a dél-ukrajnai Mikolajiv városában, ahol a regionális önkormányzat székhelyének kilencemeletes épületét érte orosz rakétacsapás. Az elnök állítása szerint Mikolajivban nem voltak katonai célpontok, az ott élő emberek nem jelentettek fenyegetést Oroszországra, mégis az orosz erők célpontjává váltak.

A dán törvényhozóknak is elismételte azt a követelését, hogy Európának még szigorúbb szankciókat kellene bevezetnie Oroszországgal szemben, beleértve a kereskedelem és az olajimport leállítását és a kikötők lezárását az orosz hajók előtt.

Az ukrán elnök az utóbbi napokban több országban is online üzent a törvényhozóknak, legközelebb szerdán a norvég parlamentben szólal fel videokonferencia keretében.

Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában