Array

Vívó-vb: „Még nem fogtuk fel, mondogatjuk egymásnak, hogy nyertünk! – Nemzeti Sport

Ezt olvasta már?

Fotó: International Fencing Federation

„Egész nap kiegyensúlyozottnak éreztem magam, s bár a döntőben volt egy holtpontom, az valószínűleg azért volt, mert megéreztem, hogy nyerünk – mondta Szűcs Luca. – Akkor elkezdtem stresszelni, de a csapat mellettem állt, ahogyan egész nap, szerintem az volt a siker kulcsa, hogy ennyire segítettük egymást. Hogy miénk a világbajnoki aranyérem, még nem fogtuk fel, mondogatjuk egymásnak, hogy nyertünk!”

„Sokan azt hiszik talán, hogy rangidősként enyém volt a tyúkanyó szerepe, de erre nem volt szükség, ez nagyon egységes csapat, és a demokrácia érvényesül, mindenkinek ugyanannyi szava van – fogalmazott Katona Renáta. Egyébként amikor felébredtem, volt egy olyan érzésem, hogy ezúttal sikerül, onnantól meg abban bíztam, hogy jó a megérzésem. Nagyszerű csapatunk van, de nagyon várjuk vissza Márton Pankát.”

„Összeszedettnek éreztem a vívásomat és magamat is egész nap, az pedig, hogy ennyire egységes csapatként küzdöttünk, sokat lendített rajtam is – nyilatkozta Battai Sugár Katinka. – Azt hiszem, mostanra értünk össze igazán, már nem csak a páston jó a kapcsolatunk, és ezt végig éreztem. Fantasztikus, hogy nyertünk, de egyáltalán nem fogom még fel, kell ehhez némi idő.”

„Annyira egyben van ez a csapat, olyan nagy az összhang köztünk, hogy szerintem ezért is értük el ezt az eredményt – mondta Pusztai Liza. – Boldog vagyok, hogy hosszú idő után végre teher nélkül tudtam vívni. A napnak is úgy indultam neki, hogy az olaszok legyőzése a negyeddöntőben bravúr lenne, úgyhogy nincs veszítenivalónk. A döntőben volt egy nehéz asszóm, de fújtam egyet, és nyertünk. Innen lefelé már nem megyünk, csak felfelé!”

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában