Virágládákkal védik az amszterdami hidakat az odaláncolt bicikliktől

Ezt olvasta már?

Annyi biciklit láncolnak a kis amszterdami csatornák felett átívelő hidak korlátjaihoz, hogy a holland főváros vezetése már virágkosarak kihelyezésével igyekszik védekezni – számolt be a The Guardian brit napilap.

Amszterdam ugyan büszke arra, hogy a világ egyik leginkább biciklibarát városa, de megvannak a maga korlátai. Az önkormányzat arra panaszkodott, hogy a várost átszövő festői csatornák a hidakról már alig látszanak, a járókelők kénytelenek az úttesten haladni, hogy kikerüljék a hídkorlátokhoz láncolt kerékpárokat – olvasható a The Guardian brit napilap online kiadásában. 

Amszterdam hídjain már annyi az odaláncolt kerékpár, hogy a járdákon már nem lehet közlekedni (korábbi felvétel, iusztráció).Forrás: neshom/Pixabay

Az önkormányzat elhatározta, hogy a legforgalmasabb hidak korlátjaira virágládákat helyeznek el, hogy rávegyék a bicikliseket, találjanak máshol parkolóhelyet.

A csatornákhoz közeli autóparkolókban közben további biciklitárolókat alakítanak ki, hogy ne kelljen a kerékpárokat a hídkorlátokhoz láncolni.

A kihelyezett virágkosarakat az elképzelés szerint az amszterdami hajléktalanszállók vendégei fogják gondozni (illusztráció).Forrás: iStock/Photo

Amszterdamban több a bicikli, mint a lakos, a városnak 767 kilométernyi kerékpárútja van.

A világjárvány idején még népszerűbb lett a kerekezés. A tömegközlekedést a járvány miatt elkerülők 37 százaléka váltott kerékpárra, és úgy vélik, akkor sem hagyják abba a biciklizést, ha a megszorító intézkedéseknek vége lesz.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában