Array

Verstappen: Sajnálom Leclerc-t, egy körön van még hova javulnunk – Motorsport.com – HU

Ezt olvasta már?

Charles Leclerc kiesése után könnyűnek tűnő győzelmet aratott Max Verstappen, ráadásul 25 ponttal növelni tudta az előnyét az egyéni pontversenyben, így 63 pontos fórral várhatja a jövő heti Magyar Nagydíjat.

Verstappen természetesen boldogan nyilatkozott a Sky-nak a futam leintése után, de azt is hozzátette, sajnálja a futam első harmadában kiesett riválisát, Leclerc-t:

„A rajttól kezdve nagyon jó volt a tempónk, és nyomás alatt tudtam tartani Charles-t. Ebben a hőségben nagyon gyorsan túlmelegedtem az abroncsok, nehéz volt követni az előttem állót, és előzéssel is talán csak egyszer próbálkoztam.”

Még több F1 hír:

„Próbáltam higgadt maradni és közel maradni Charles-hoz, aztán hamarabb álltunk ki kereket cserélni, és onnantól sosem lehet tudni, hogyan fog alakulni a futam. Szerencsére a kocsink nagyon gyors volt.”

„Sajnálom Charles-t, peche volt, remélem, jól van. Attól kezdve arról szólt minden, hogy vigyázzak a gumikra, és hogy a saját versenyemre koncentráljak. A gumijaim nagyon elkoptak a végére, de nem tudtam kijönni, szóval nagyon kellett vigyáznom.”

„Rengeteg futam van még hátra, amelyeken rengeteg pontot lehet szerezni, és ez egy kiváló nap volt számunkra. Meglátjuk, milyen lesz az autónk a Hungaroringen, az biztos, hogy egy körön van még hova javulnunk” – fogalmazott Verstappen.

Mercedes: Majdnem 6 hónappal vagyunk lemaradva…


Így fest a Paul Ricard-i pálya…

megosztás

hozzászólás

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában