Array

Verstappen „nem aggódik” a Ferrari pénteki tempója miatt – Motorsport.com – HU

Ezt olvasta már?

A bikások számítanak a hétvége első számú esélyesének, mivel kiváló egyenesbeli tempóra képes az autójuk, és az alacsony leszorítóerőt igénylő pályákon idén eddig remekül mentek. Az már ugyan biztos, hogy mindkét Red Bull büntetés miatt hátrébbról fog rajtolni, de Spában láthattuk, hogy ha gyorsak, akkor ez nem igazán számít.

Míg az első gyakorlást a két Ferrari vitte Charles Leclerc, Carlos Sainz sorrendben, addig a második edzésen már Sainz volt a jobb, és őt Verstappen követte nagyjából másfél tizedes hátránnyal.

„Az autó elég jó volt. Változtattunk pár dolgon a két edzés között, hogy lássuk, tudunk-e valamit jobban is csinálni. Bizonyos módosítások működtek, míg mások nem. Emellett pedig inkább a hosszabb etapokra figyeltünk a büntetés miatt. Minden egészen rendben megy eddig” – nyilatkozta a címvédő a nap végén.

Még több F1 hír:

Persze megkérdezték tőle, hogy mennyire látja komoly ellenfélnek a Ferrarikat ezen a hétvégén. „Jónak tűntek, de nem aggódom miatta, még mindig van pár dolog, amit véglegesítenünk kell. A hosszú etapokat megnézve egészen erősek vagyunk, és ez a legfontosabb a futam szempontjából.”

Verstappen dolga vasárnap azért némileg így is nehezebb lehet, hiszen legjobb esetben is a hatodik pozícióból fog rajtolni a büntetése miatt. A Red Bull és a Ferrari versenyzői közül pedig egyedül Leclerc lesz az, akit nem sorolnak hátra jelen állás szerint.

Megnézve azonban az utóbbi hétvégéket, a holland még így is az egyik legnagyobb esélyes a győzelemre, és ő maga reméli, hogy a Spához némileg hasonlító Monzában legalább az ott mutatott dominanciájuk egy részét át tudják menteni.

„Vannak még javításra váró részletek, de persze Monza nem ugyanolyan, mint Spa. A leszorítóerő alacsony, de sosem vártuk azt, hogy ugyanolyan lesz, mint ott. Ha azonban megtaláljuk a módját annak, hogy legalább a felét megőrizzük az ottani előnyünknek, akkor jó lehetőségeink lesznek.”

Hamilton is elbúcsúzott a nemrég elhunyt brit királynőtől

megosztás

hozzászólás

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában