Váratlan helyről érte kemény támadás az Európai Uniót

Ezt olvasta már?

Erdogan provokatívnak nevezte a Nyugat Oroszországgal szembeni politikáját, az Ukrajnának küldött fegyvereket pedig haszontalan szemétnek.

„Nyíltan kijelentem, hogy a Nyugat álláspontja az Oroszország és Ukrajna közötti háborúval kapcsolatban téves. Mert vannak a Nyugatnak olyan akciói, amelyek a felek provokációján alapulnak. Katonai támogatást nyújtanak. Valójában azonban valamennyi fegyver – amit Ukrajnába küldenek – fémhulladék” – mondta a török elnök.

Recep Tayyip ErdoganForrás: AFP/2021 Anadolu Agency/Emin Sansar

Hozzátette, hogy Törökország kiegyensúlyozott politikát folytat Ukrajnával és Oroszországgal szemben, és támogatja a mielőbbi tűzszünetet.

„Meg lehet állapítani, hogy jelenleg az egyik fél győz? Nem! Ennek a háborúnak nincsenek győztesei, de sok vesztese van. Rengeteg ember hal meg, és nem helyénvaló a konfliktust pénzügyi oldalról megközelíteni” – hangsúlyozta Erdogan.

Megemlítette az európai gázproblémákat is:

Oroszország leállította a gázszállításokat, és a rezsiárak az egekbe szöktek. Most az európai országokban mindenütt keresik a módját, hogyan lehet átvészelni a téli időszakot. Miért nem gondoltak erre korábban? Hiszen Oroszország kezében fontos erőforrás van

– mondta a török elnök.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában