Václav Klaus: Orbán Viktor az egyedüli hiteles politikus a mai Európában

Ezt olvasta már?

“Nem egy egyszerű győzelemről van szó, ez a győzelem a nyugati világ jövőjéért folytatott jelenlegi küzdelemben aratott győzelem” – gratulált az országgyűlési választásokat követően Václav Klaus Orbán Viktor győzelméhez. A volt cseh elnök a CNN Prime műsorának vendége volt, ahol többek között a magyar miniszterelnökről is kérdezték. 

A műsorban az elnök azt mondta, napjaink meghatározó európai politikusai közül egyetlen barátjának Orbán Viktort tartja, akit nagyra becsül, és akinek nagyon sok meglátásával egyet ért, ami az életet, a világot, a társadalmat, Európát, a jelenlegi problémákra vonatkozó megoldásokat illeti. 

Orbán Viktor miniszterelnök Václav Klaus volt cseh államfővel a Parlamentben, 2018. február 22-énForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

” Nagyon örülök, hogy ismét győzött, és nem a haladó baloldal nyert, mint nálunk, ahol sajnos ez  megtörtént” – mondta a politikus. 

Klaus szerint Orbán Viktor az egyedüli hiteles politikus a mai Európában, az egyetlen, aki valóban nemzetét és országát igyekszik képviselni, ezt nem rejti véka alá, és ennek megfelelően is cselekszik.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában