Üzent a rettegett csecsen vezér: erre készül Oroszország

Ezt olvasta már?

Ramzan Kadirov tagadta az orosz csapatok visszavonulását – írja a Lenta.

Csecsenföld vezetője, Ramzan Kadirov az „erőszakos és legszkeptikusabb kommentátorokhoz” fordult, és azt mondta, hogy az orosz csapatok nem vonultak vissza sehova a különleges művelet során. Ezt Telegram-csatornáján cáfolta.

Szerinte az ilyen üzenetek csak nyugati provokációk.
Ne tévesszen meg senkit. Vannak olyan fogalmak, mint a taktika és a stratégia. A mi csapataink ezekben jobbak – tette hozzá.

Ramzan KadirovForrás: AFP/Alexey Nikolsky

Kadirov elmondta, hogy az orosz hadsereg nem lőhet válogatás nélkül mindenkire, beleértve a civileket is, csak azért, hogy „csillapítsa a kanapén tudatlanok mániákus vágyait. Oroszország ebben a különleges műveletben igyekszik minimalizálni az emberi áldozatok számát” – hangsúlyozta.

Igen, ha az én akaratom lenne, hadiállapotot hirdetnék az egész országban, és bármilyen fegyvert bevetnék, mert ma az egész NATO-tömbbel állunk háborúban”– zárta szavait Kadirov.

Korábban Csecsenföld vezetője olyan utasítást adott ki, hogy készítsenek listát azokról a katonákról, akik részt kívánnak venni a különleges katonai műveletben Ukrajnában. Emellett megjegyezte, hogy a köztársaságban „nagyszámú katona álmodik arról, hogy harcosainkhoz csatlakozzon a fronton”.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában