Unokatestvérek gázoltak halálra hat embert Belgiumban

Ezt olvasta már?

Mons városának főügyésze, Ignacio de la Serna hétfőn reggel a belga RTL-nek adott interjújában osztotta meg a nyilvánossággal a nyomozók eddigi ismereteit a hat halálos áldozatot követelő gázolásos esettel kapcsolatban, amely vasárnap hajnalban történt Strépy-Bracquegnies településen – írja az RTL Info.

A főügyész elmondta, hogy hétfőn reggel szakértők kezdték meg a rendelkezésre álló információk elemzését: a szemtanúk beszámolóit, a köztéri kamerák felvételeit, valamint a gépjármű elektronikus adathordozóinak az elemzését. Mivel új járműről van szó, az autó fel van szerelve minden olyan digitális eszközzel, amelyből kinyerhető például a gázolás idején mért sebessége, hogy történ-e fékezés, vagy, hogy magyarázható-e bármivel az, hogy a sofőr – látszólag – nem fékezett. A főügyész nem zárja ki, hogy a modern járművekbe beépített funkció, amely az ütközések elkerülésére szolgál, ki volt kapcsolva a gázolás idején.  

Elkerítik egy baleset helyszínét a dél-belgiumi Strépy-Bracquegnies településen 2022. március 20-án.Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

A sofőr személyét még övezik kérdések, ugyanis a gépjármű az első becsapódást követően csak 600 méterrel távolabb állt meg. Ezért a nyomozóhatóság nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a gázoló sofőr helyet cserélt az utasával, mielőtt szemtanúk is igazolhatták, ki ült a volán mögött. Ugyanis a látszólag vétlen utas vérében alkoholt találtak.

A nyomozás jelenleg gyilkosság vádja miatt zajlik – tekintettel az autó nagy sebességére és a fékezés látszólagos hiányára –, azonban a begyűjtött információk alapján a nyomozó ügyészség később átminősítheti az esetet.- írja a DH net.

A gázolásban résztvevő sofőr és utasa unokatestvérek, mindkettőről közismert, hogy a száguldás és az autók szerelmesei. Egyikük jogosítványát 2017-ben már bevonták, azonban azóta visszakapta.

Emberek állnak a gázolás helyszíne körülForrás: MTI/EPA/-

A cselekmény sérültjei közül tízen válságos állapotban vannak, huszonheten könnyebb sérülést szenvedtek.

A főügyész elmondta, hogy még nem tudják meghatározni a gázolás valódi okát, de bármit is igazol majd a nyomozás, az elkövető nagyon súlyos büntetésre számíthat.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában