Ukrán kormányfőhelyettes: Nem sok hiányzik ahhoz, hogy a hivatalos budapesti retorika nyíltan oroszbarát legyen

Ezt olvasta már?

Irina Verescsuk szerint a most zajló civilizációs összecsapásban a civilizált világ oldalára kell állni.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok hetek óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Keményen kritizálta a magyar kormány Ukrajnával kapcsolatos álláspontját Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes. A politikus a közösségi oldalán azt írta: még a volt szovjet szatellitállamok némelyikénél is rosszabb, ahogyan a magyar vezetés Ukrajnával bánik, s ez különösen az ott élő magyarok számára lehet kellemetlen meglepetés.

Nem támogatják a szankciókat. Fegyvereket nem csak, hogy nem küldenek, de még a más országokból érkezőket sem engedik át a területükön. Tulajdonképpen mindenre nemet mondanak. Nem sok hiányzik ahhoz, hogy a hivatalos budapesti retorika nyíltan oroszbarát legyen. Mi ennek az oka? Olcsó orosz gázt akarnak? Vagy mert csendben a mi Kárpátaljánkról álmodnak?”

„Mit gondolnak a magyar emberek? Azok akarnak lenni, akik megpróbálnak hátba szúrni minket, amikor nehéz helyzetben vagyunk? Miért? Egy kis orosz alamizsnáért?” – olvasható a posztban.

Verescsuk szerint a most zajló civilizációs összecsapásban Magyarországnak a civilizált világ oldalára kell állni. „Nem ismételjétek meg a II. világháborúban elkövetett hibákat, amikor Magyarország rosszul döntött. Igen, a jó döntés kezdetben mindig nehéz, de éppen azért helyes, mert később könnyű vele együtt élni” – írta a miniszterelnök-helyettes.

Az orosz-ukrán háborúról szóló percől percre tudósításunkat itt követheti.


Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában