Újraindult a metró Harkivban – az ukrajnai háború hírei szerdán

Ezt olvasta már?

2022.05.25. 08:47

Leállították az orosz adósság visszafizetések befogadását az USA-ban

Lejárt az amerikai pénzügyminisztérium általános engedélye, amely a szankciók ellenére lehetővé tette Oroszország külföldi adósságainak visszafizetését; a minisztérium bejelentette, hogy nem kívánja meghosszabbítani a márciusban kiadott dokumentum érvényességi idejét.

A TASZSZ megjegyezte: Washington annak ellenére döntött így, hogy az orosz államkötvények amerikai tulajdonosai ennek az általános engedélynek köszönhetően az elmúlt hónapokban megkapták az aktuális kifizetéseket az orosz értékpapírok után.

A dokumentum megújításának elvetése pedig azt jelenti, hogy az Egyesült Államok inkább a nemteljesítés bejelentésére kényszeríti Oroszországot, mintsem hagyná, hogy az ország kiürítse kincstárát az amerikai befektetők javára. (MTI)

2022.05.25. 08:19

Bő kilencezer menekült érkezett

Magyarországra kedden az ukrán-magyar határszakaszon 5312 ember lépett be, míg a román-magyar határszakaszon belépők közül 3975-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság. A beléptetettek közül a rendőrség 272 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes.

Az ukrajnai háború elől kedden 289 ember, köztük 96 gyermek érkezett Budapestre vonattal. (MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Bernat Armangue

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában