Újra megnyitják a középiskolákat Görögországban

Ezt olvasta már?

A görög kormány pénteken úgy döntött, hogy a jövő héttől újranyithatnak a középiskolák az egész országban, mindazonáltal szigorítanak a korlátozásokon a koronavírus-járvány ellen a fővárosi régióban, amelyben a lakosság csaknem 40 százaléka él.

Az óvodák és általános iskolák január 11-i megnyitását követően a görög kormánynak elsődleges fontosságú volt, hogy újranyithassanak a középiskolák. Athénban, valamint a főváros körzetében a legtöbb üzlet azonban zárva marad, illetve csak elvitelre, továbbá házhoz szállításra vállal rendelést.

Maszkot viselő járókelők KrétánForrás: NurPhoto via AFP/Nikolas Kokovlis/NurPhoto/Nikolas Kokovlis

Az intenzív ágyak 61 százaléka foglalt

Az EFE spanyol hírügynökség megjegyzi: a vírus terjedése az elmúlt hetekben szükségessé tette, hogy kevésbé lazítsanak a korlátozásokon, és óvatosabbak legyenek az intézmények újranyitását illetően.

Szakértők azután javasolták az említett intézkedéseket, hogy egyik napról a másikra mintegy 400-ról ezer fölé nőtt a naponta feljegyzett koronavírus-fertőzöttek száma.

Az egészségügyi minisztérium szerint a fővárosi régióban – ahol az esetek csaknem felét regisztrálták – az intenzív osztályokon található ágyak 61 százaléka foglalt, miközben nő a kórházi kezelésre szorulók száma, az elmúlt napokban többen kerültek kórházba, mint ki onnan a koronavírus miatt.

Görögországban az elmúlt nap során 941-el 155 678-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek, és 22-vel 5764-re a fertőzés halálos áldozatainak száma.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img