Újra kötelező lett a szabadtéri maszkviselés Olaszországban

Ezt olvasta már?

Olaszország egész területén újból kötelező a szájmaszk használata szabadtéren, tehát az utcákon is – jelentette be Giuseppe Conte miniszterelnök szerdán. Az egészségügyi veszélyhelyzetet január 31-ig meghosszabbították.

Giuseppe Conte felszólította az olaszokat, ahogy kilépnek a lakásból, mindig hordják a szájmaszkot.

– Otthon is használjatok, családtagok és ismerősök között – mondta a miniszterelnök. Hozzátette, csak akkor vegyék le a szájmaszkot, ha hosszabb ideig teljesen egyedül vannak, például az üres utcán sétálnak.

Maszkot viselő járókelő GenovábanForrás: AFP/Marco Bertorello

Zárt térben március 10. óta kötelező a szájmaszk használata, szabadtéren május 18. óta nem volt kötelező.

Naponta húsz beteg kerül az intenzívre

A kormányfő megerősítette, hogy január 31-ig meghosszabbították a járvány miatti veszélyhelyzetet. Kifejtette, hogy a tartományok további szigorításokat vezethetnek be.

Roberto Speranza egészségügyi miniszter komolynak nevezte a helyzetet, hangsúlyozva, azon dolgoznak, hogy ne kelljen újból lezárni az országot.

Egy nap alatt ezerrel emelkedett a szűrt fertőzöttek száma, amely szerdán elérte a 3678-t. Utoljára április 16-án regisztráltak ennyi új pozitívat. Az utóbbi egy hét alatt negyvenkét százalékkal ugrott meg a fertőzöttek száma, az intenzív osztályra kerülők száma napi hússzal emelkedik. A legtöbb új beteget jelenleg Campania tartományban diagnosztizálják.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában