Újabb rekordszámú, 18 ezer fertőzöttet találtak Ukrajnában

Ezt olvasta már?

Második napja rekordszámú koronavírussal fertőzöttet regisztrálnak Ukrajnában: a járvány egy évvel ezelőtti kezdete óta nem regisztráltak annyi új esetet, mint csütörtökön és előző napon.

Makszim Sztepanov a Facebook-oldalán azt írta, hogy 326 beteg halt meg, és 4 826 került kórházba. A hatóságok 7138 beteget nyilvánítottak gyógyultnak az elmúlt 24 órában.

Ukrajnában második napja rekordot dönt a fertőzöttek száma, a járvány egy évvel ezelőtti kezdete óta nem regisztráltak annyi új esetet, mint csütörtökön és előző napon, amikor 16 294 fertőzöttről adtak hírt.

A legtöbb fertőzöttet Odessza, Dnyipropetrovszk és Harkiv megyében, illetve Kijevben regisztráltak az elmúlt napon – írta az UNIAN hírügynökség.

Ortodox pap és az ukrán zsidó közösség képviselője várja az oltást Kijevben 2021. március 16-án.Forrás: AFP/Sergei Supinsky

A 42 milliós országban a járvány kezdete óta 1 614 707 ember kapta el a fertőzést, és 31 461-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

Ukrajna Európában az utolsó országok között van, ahol megkezdték az oltási kampányt. Az oltási kampány február 24-én indult, miután az első ötszázezer Covishield (az AstraZeneca/Oxford Indiában gyártott vakcinája) megérkezett. Csütörtökön megérkezett kétszázezer adag a kínai CoronaVac nevű oltásból. Rajtuk kívül még regisztrálták az országban az amerikai Pfizer gyógyszergyártó oltóanyagát. Az orosz Szputnyik V vakcina használatát Ukrajna elutasította.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img