Újabb két embert fogtak el Nagy-Britanniában a texasi zsinagógában történt túszejtéssel kapcsolatban

Ezt olvasta már?

Újabb két embert fogtak el csütörtökön Nagy-Britanniában a texasi zsinagógában történt túszejtéssel kapcsolatban. A brit állmapolgárságú túszejtő egy pakisztáni nő szabadonbocsátását követelte, de a hatóságok végül kiszabadították a túszokat, a férfit pedig lelőtték.

Újabb két embert fogtak el a hatóságok Nagy-Britanniában a texasi zsinagógában történt túszejtéssel kapcsolatban – írja a Sky News. A cikk szerint a két férfit Birminghamben és Manchesterben vették őrizetbe csütörtök reggel, a személyazonosságukat nem hozták nyilvánosságra. A rendőrség azt írta, hogy kihallgatás céljából fogták el őket egy folyamatban lévő nyomozás részeként.

A hét elején két tindézsert tartóztattak le a hétvégi támadással kapcsolatban, akiket később vádemelés nélkül szabadon engedtek.

Egy pakisztáni nő szabadonbocsátását követelte

A brit állampolgárságú Malik Faisal Akram négy embert ejtett túszul a texasi Colleyville zsinagógájában szombaton. Az egyikőjüket több mint hat óra után szabadon engedte, a többi túszt órákkal később szabadította ki az FBI különleges egysége.

Az akció során a túszejtőt lelőtték.

Rendőrségi autók állnak a Beth Israel gyülekezet zsinagógája előtt a Texas állambeli Colleyville-ben január 16-ánForrás: MTI/AP/Brandon Wade

Akram a túszok elengedéséért cserébe egy Aisha Siddiqui nevű pakisztáni nő szabadon bocsátását követelte. Siddiquit 2010-ben egy amerikai bíróság 86 év börtönbüntetésre ítélte, amiért Afganisztánban amerikai katonákat és FBI-ügynököket próbált megölni. A nő egy Colleyville-hez közeli szövetségi börtönben tölti büntetését.

Egyes források szerint a túszejtő Siddiqui testvére volt.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában