Újabb, egy harmadik földrengés rázta meg Új-Zélandot, ezreket evakuáltak

Ezt olvasta már?

Kevesebb mint nyolc óra alatt három földrengés rázta meg Új-Zélandot. Ezúttal 8,1-es erőséggű rengéseket mértek a Kermadec-szigetek térségében. Éppen ott, ahol csütörtökön a második rengést is mérték. A térségből ezreket evakuáltak, elrendelték a szökőárriasztást is.

Mint azt tegnap az Origo is megírta, két nagy erejű földrengést észleltek helyi idő szerint pénteken Új-Zéland térségében. Az első, erős, 7,3-as magnitúdójú földrengést Új-Zéland Északi-szigetétől keletre kora reggel észlelték, de az akkor elrendelt szökőárriadót időközben már lefújták. A második földmozgás mindössze órákkal követte az elsőt az Új-Zélandtól nagyjából ezer kilométerre északkeletre található Kermadec-szigetek térségében.

Péntek reggel újabb rengés rázta meg a Kermadec-szigeteket.

A környék legmagasabb pontja felé tartó autók sora az új-zélandi WhangareibenForrás: MTI/AP/New Zealand Herald/Mike Dinsdale

A térségben elrendelték a cunami riadót, ezért ezreket evakuáltak. Mindenkit felszólítottak, hogy keressenek a magasban biztonságos helyet, nehogy a parton érje őket egy esetleges szökőár.

Nemcsak a helyi lakosokat, hanem több környező szigetet is figyelmeztettek a szökőár veszélyeire. A Metro szerint többek között Tonga, Fiji és Hawaii is felkészült az árhullámra.

Távcsővel figyeli egy férfi a tengert egy domb tetejéről az új-zélandi WhangareibenForrás: MTI/AP/New Zealand Herald/Mike Dinsdale
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img