Array

U21-es Eb: Magyarország–Németország – NSO – Nemzeti Sport

Ezt olvasta már?

A részben hazai rendezésű U21-es Európa-bajnokságon a magyar válogatott Németországgal mérkőzik meg Székesfehérváron, kövesse a mérkőzést online közvetítésünk segítségével!

Nem kímélték egymást a felek (Fotó: Szabó Miklós)U21-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, MAGYARORSZÁG ÉS SZLOVÉNIA

A-CSOPORT
Magyarország–Németország 0–0 – élőben az NSO-n!
Székesfehérvár,
MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. V: Cuadra Fernández (spanyol)
Magyarország:
Bese Balázs – Bolla B., Balogh Bo., Mocsi, Deutsch L. – Kata, Mezei – Palincsár, Szendrei N., Kiss T. – Szőke. Szövetségi edző: Gera Zoltán
A kispadon:
Auerbach (k.), Kovács P. (k.), Varju, Huszti A., Bíró B., Skribek, Tamás O., Hinora, Bárány, Bukta, Csonka A., Kovácsréti
Németország: Dahmen – Vagnoman, Pieper, Schlotterbeck, Raum – Baku, Dorsch, A. Maier – Burkardt – Nmecha, M. Berisha. Szövetségi edző: Stefan Kuntz
A kispadon:
Schubert (k.), Grill, Moukoko, Özcan, Ambrosius, I. Jakobs, M. Thiaw, Stach,  Krüger, Leitsch, Janelt, M. Klimowicz
Gókszerző:


Hirdetés

A csoport másik mérkőzésén
Románia–Hollandia, Bozsik Aréna – élőben az NSO-n!

PERCRŐL PERCRE

23. perc Raum lő kissé balról, 22-ről ballal nem sokkal a bal, azaz a túlsó sarok mellé, nagy erővel, Burkhardt okos visszagurítását követően.

21. perc Hűha, Nmecha elől Balogh a bal sarok felé ad haza, Bese visszafut, elkapja a labdát, de mellé ment volna így is.

Pieper fejben ott van, nem is olyan régen gólt fejelt a Bayernnek.

19. perc Raum ballábas beadása Baloghé. Szőke megindulna, de Pieperhez fejeli a labdát. Aki nemréginen a mezőny legjobbja volt a Lipcse elleni bajnokin, 23 Buli-meccse van az idényben. Jó az ütemérzéke. Justin Pieper.

18. perc Egyre jobban nyomnak a németek, a felezőnél megáll a magyar tudomány. Maier beadását középre fejeli Berisha, de Bolláé. Ám szinte azonnal eladja.

16. perc Helyzet lehetne, de rosszul passzol az ötös bal sarka előtt Berisha felé Nmecha, Deutsch a nevető harmadik.

14. perc Maier kicselezi a jobbon Deutshot, éles szögből bead, Bese jobb lábbal kirúgja a labdát.

12. perc MELLÉ, Dorsch lő jobbal 21-ről, kissé balról nem sokkal a jobb alsó mellé. Bese vetődött, de ezt nemigen érte volna el. Burkhart készített elő szépen.

12. perc Most is, mert Palincsár rápattintja a labdát, bedobás.

11. perc Letámad a magyar csapat, de jó a kontra, mígnem Balogh rendet tesz egy remek becsúszással. Burkhart csodálkozik.

9. perc Raum a jobb oldalról ad most be, de mentenek fejjel a védők.

Dorsch a Bayern neveltje, tavaly 3.5 millió eurót fizetett érte a Gent a Heideheimnek, 37 meccsen a szűrő 7 kanadai pontot termelt a belga csapatban!

6. perc Kata ad be balról szép csel után, de ment az ötös és Kiss elől Pieper. Kemény, Szendreit kilöki a kispadra Dorsch, megüti a vállát a magyar fiú a lemezoszlopban. De folytatja!

5. perc De ismétlés, Raum beadását rossz helyre öklözi Bese, ám megússza, mert igen kacska lesz Meier távoli ívelése.

4. perc Mocsi kivágja a kapu elől Raum bal oldali, ballábas beadását, a kornert menti Mezei.

2. perc Mezőnyharccal, idegesen a játékosok.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A mi Himnuszunkat Miklósa Erika énekli, szintén két hegedű kíséri őt.

Szép gesztus, élőben szól a német himnusz, énekesnő, hegedűkísérettel.

A mieink piros mezben és fehér nadrágban, a vendégek fehér-fekete mezben és fekete nadrágban.

A csoportkört március 24. és 31. között rendezik meg, a kieséses szakaszra pedig május 31. és június 6. között kerül sorra. A négy csoportból az első két helyezett jut be a negyeddöntőbe. Magyarországon Gyirmót, Székesfehérvár, Szombathely és a kispesti Bozsik Aréna lesz a helyszín, míg Szlovéniában Celje, Koper, Maribor és Ljubljana, a finálét a szlovén fővárosban játsszák. A mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezik meg.

A tornán – bár a hivatalos elnevezése U21-es Eb – az 1998 január 1. után született, tehát a 23. életévüket idén betöltő, illetve 23 évesnél fiatalabb játékosok szerepelhetnek.

 Sóstói Stadion looking as co-hosts Hungary gear up to face 2019 runners-up Germany in Group A. #U21EURO | #HUNGER pic.twitter.com/4d5IoQePCI

 

Egy kis örökmérleg: 4 mérkőzés, 1-1 sikerrel, 2, ill. 4 rúgott góllal.

A magyar-szlovén közös rendezésű kontinensbajnokság első fordulójában a mieink a selejtezőcsoportjából 6–0–2-es mérleggel elsőként továbbjutó német korosztályos válogatottat fogadják Fehérváron. A magyar csapatnak az idén ez lesz az első összecsapása, legutóbb novemberben lépett pályára, s felkészülési mérkőzésen 2–0-ra nyert Oroszország ellen. Tavaly még egy meccse volt, szeptemberben 3–3-at játszott Szlovéniával. Németország az Eb-selejtezők során Belgiumtól oda-vissza kikapott, míg Moldova, Bosznia-Hercegovina és Wales válogatottját mindkétszer legyőzte. 2020-as mutatója 4–1–1.

„Az előzmények tükrében a játékosok izgulnak, van bennük szorongás, nehogy ők essenek ki legközelebb. Bár több alapemberre sem számíthatunk, a taktikán nem változtattunk, azt játsszuk, ami a legutóbbi felkészülési mérkőzéseken jól működött. Nagyon erős ellenféllel mérkőzünk meg az első meccsünkön, de fiatal csapatunk sikeréhes, a játékosokban jó értelemben vett vagányság van. Tiszteljük az ellenfelet, de nem félünk tőle, lehetőségként tekintünk rá. Várjuk a mérkőzést, bízunk benne, hogy senki sem fogja túlizgulni, s a fiatalság nem hátrány, hanem előny lesz.”

Gera Zoltán az ilyen esetekkel kapcsolatban elmondta, hogy teljesen megbízik a válogatott orvosainak szakvéleményében, vigyáznak a játékosok egészségére, ami ez esetben a legfontosabb. Hozzátette, sokszor nehéz döntéseket is meg kell hozniuk.

Mint ismert, a magyar válogatott csapatkapitánya, Demjén Patrik pozitív Covid-tesztje miatt kényszerült távozni az edzőtáborból, a kapus viszont minden követ megmozgatott, hogy visszatérhessen a válogatottbaDe hiába lett azóta negatív a tesztje, a visszatérésre vonatkozó egészségügyi protokoll szerint nincs lehetőség arra, hogy mégis pályára lépjen az Eb-n.

„Meghallgattuk a tanácsait, de ettől függetlenül megvan a tervünk, hogy mit szeretnénk a mérkőzésen viszontlátni. Teljesen felkészültünk, a játékosok tudják a taktikát, várjuk a mérkőzést.”

Ifjabb Dárdai Pál ugyancsak sérülés miatt marad le a korosztályos Eb-ről, pedig neki vannak a legközelebbi tapasztalatai a német játékosokkal. A válogatottjuk csapatkapitányával, Arne Maierrel együtt játszott a Hertha utánpótlásában. Gera Zoltán újságírói kérdésre elmondta, természetesen beszélgettek a Mol Fehérvár labdarúgójával a németekről, egy-két hasznos információt elmondott a csapattal, a játékosok egyéni képességeivel kapcsolatban.

„Bíró Bence nem ismeretlen számunkra, nagyon sok mérkőzést játszott az U21-es válogatottban. Az ő érkezése jó hatással van a társakra, hiszen tapasztalt, remek mentalitású játékos, akinek most megadatik a bizonyítási lehetőség. A csapat egyébként jól reagált a nehézségekre, mindenki nagyon bizakodó, a fiúk már nagyon várják, hogy elkezdődjön a németek elleni mérkőzés. Átérzik, milyen lehetőség előtt állunk. Az, hogy fiatal csapatunk van, inkább lehetőség, és egyáltalán nem félünk, hogy ne állnák meg a keret tagjai a helyüket. Rendszeresen játszanak az NB I-ben, sikeréhesek, és túl tudtak lendülni a nehézségeken. Nyilván nagyon sajnáljuk, hogy meghatározó játékosok estek ki a keretből, főleg azért, mert két éven keresztül erre a tornára vártak.”

Nyugodtnak egyáltalán nem volt nevezhető a magyar U21-es válogatott felkészülése, hiszen koronavírus-fertőzés és sérülés miatt is estek ki játékosok a keretből. Legutóbb Zsóri Dánielnek kellett lemondania a hazai Európa-bajnokságon való szereplésről. Gera Zoltán helyette Bíró Bencét hívta meg a csapatba.

„Hatalmas a különbség az utánpótlás- és a felnőttfutball között, a két szint között mi vagyunk az átmenet   – nyilatkozta az U21-es keretbe először beválogatott csatár kapcsán Stefan Kuntz.  – Edzőként szeretném megteremteni neki azt a közeget, amelyben jól érezheti magát, s ha játszik, képes lehet megmutatni, mi van benne. Nyilvánvaló, hogy akik először tartanak a csapattal, némileg visszafogottabbak társaiknál. A húzóemberektől ezért azt kértem, hogy segítsenek nekik a beilleszkedésben. Ám elárulhatom, ha Youssoufa Moukokóra pillantok, az az érzésem, hogy nincs miért aggódnunk.”

A tornán Youssoufa Moukoko játéka lehet a középpontban: a Borussia Dortmund támadója tizenhat évesen léphet pályára a német U21-es válogatottban, amelynek minden idők legfiatalabbja lehet – sőt, a korából adódóan még a 2027-es U21-es Európa-bajnokságon is pályára léphet.

„Hiába a sok hiányzó, a Google-ra azért nem lesz szükségem, mivel van egy hasznos és jó háttérstábom, amely elemezi az ellenfelek játékát és labdarúgóit    – mondta a német szövetségi edző.– Minden információ a rendelkezésemre áll, amely a felkészüléshez kell. Mi játszunk először a magyarokkal, ugyanakkor az ellenfél helyett magunkra szeretnénk összpontosítani. Készen állunk az Európa-bajnokságra, az a célunk, hogy május végén ismét Magyarországra jöjjünk, mert ez azt jelentené, hogy továbbjutottunk a csoportból.”

A sérüléstől és betegségtől megtépázott magyar korosztályos válogatott kapcsán is voltak kérdések Stefan Kuntz sajtótájékoztatóján.

A német U21-es válogatottnál minden az előzetes tervek szerint halad: a frankfurti járat hétfő kora délelőtt Budapesten landolt, a csapatbusz 14 óra körül begurult a gárdonyi Vital Nautis szálloda parkolójába, majd este fél hatkor Stefan Kuntz szövetségi edző pályára vezényelte huszonkét játékosát. A szerdai csoportellenfél első magyarországi tréningjének egyetlen hiányzója volt, Maxim Leitsch igazoltan volt távol, aznap este ugyanis a Bochum középső védőjeként játszott 90 percet a Düsseldorf ellen 3–0-ra megnyert német másodosztályú bajnokin. 

U21-ES EB, AZ A-CSOPORT MENETRENDJE
1. FORDULÓ (március 24.)
Magyarország–Németország (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00
Románia–Hollandia (Budapest, Bozsik Aréna) 21.00
2. FORDULÓ (március 27.)
Magyarország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00
Németország–Hollandia (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 21.00
3. FORDULÓ (március 30.)
Hollandia–Magyarország (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) 18.00

Németország–Románia (Budapest, Bozsik Aréna) 18.00


A MAGYAR U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs), Auerbach Martint (Puskás Akadémia)
Védők: Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)
Középpályások: Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)
Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Bukta Csaba (Altach), Bíró Bence (MTK)
Szövetségi edző: Gera Zoltán

A NÉMET U21-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Markus Schubert (Eintracht Frankfurt), Finn Dahmen (Mainz), Lennart Grill (Bayer Leverkusen)
Védők: Josha Vagnoman (Hamburg), David Raum (Greuther Fürth), Nico Schlotterbeck (Union Berlin), Amos Pieper (Arminia Bielefeld), Stephan Ambrosius (Hamburg), Ismail Jakobs (1. FC Köln), Malick Thiaw (Schalke 04), Maxim Leitsch (VfL Bochum), Ridle Baku (VfL Wolfsburg)
Középpályások és támadók: Niklas Dorsch (Gent), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Arne Maier (Hertha BSC), Jonathan Burkardt (Mainz), Lukas Nmecha (Anderlecht), Mërgim Berisha (Salzburg), Salih Özcan (1. FC Köln), Anton Stach (Greuther Fürth), Florian Krüger (Erzgebirge Aue), Vitaly Janelt (VfL Bochum), Mateo Klimowicz (VfB Stuttgart)
Szövetségi edző: Stefan Kuntz 

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img