Array

Turi-botrány: Erre készül Cseh László – Bors

Ezt olvasta már?

Napokon belül megkezdheti munkáját a bizottság.

Napokon belül megkezdheti munkáját a bizottság.

Hamarosan megkezdi érdemi munkáját a Turi György úszóedző ügyében létrehozott öttagú bizottság. Amint arról a Bors elsőként beszámolt, hétfőre összeállt az a névsor, amely majd hivatott dönteni a szövetség felfüggesztett szakmai alelnökének szerepéről. Turi ellen számos versenyző vallott különböző interjúkban, pofonokról, lelki terrorról, megaláztatásról, tettlegességről is szó volt. Wladár Sándor, a szövetség elnöke reményét fejezte ki, hogy az összes érintett megjelenik majd a bizottság előtt.

Kötelezni erre nem tudunk senkit. De igenis szeretnénk, hogy az összes szereplőt meghallgassa a testület

– mondta lapunknak Wladár.

Az ügy egyik kulcsszereplője Cseh László, az idén visszavonult világbajnok interjúja indította el a lavinát Turi ellen.

Cseh László © Nemzeti Sport

Ő 2014-ben hagyta el korábbi mesterét, de csak most beszélt arról a lelki terrorról, amit tapasztalt mellette. Elmondása szerint most érett meg rá, hogy feltárja azt, amit tapasztalt.

A bizottságtól egyelőre nem kerestek, de ha felkérést kapok, akkor természetesen elmegyek és válaszolok mindenre. Csak a magam nevében beszélek, azt nem tudom, hogy a többieknek mi a tervük.

Cseh után többek között Kozma Dominik, Kiss Noémi, Szepesi Nikolett, Dara Eszter és Reményi Diána vallott a szakemberről.

A bizottság vegyes összetételű, azt Ugrin Tamás ügyvéd vezeti, őt segíti Danks Emese kommunikációs szakember, volt kormányszóvivő, Tausz Katalin szociológus, Becsky András a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, aki összekötő lesz a szövetség elnöksége és a bizottság között, valamint Bohus Richárd úszó, aki a sportolói bizottság elnöke.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img