További 900 illegális migráns érkezett hétfőn Lampedusára

Ezt olvasta már?

Több mint 80 százalékos többséggel lett Armin Laschet a CDU új elnöke

A koronavírus-járvány miatt online tartott elnökválasztó kongresszuson aratott győzelme után levélben leadott szavazatokkal is megerősítették a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöki tisztségében Armin Laschet...

Nincs megállapodás a magyar minimálbérről

Részletesen megtárgyalta, majd végül elutasította a februártól tervezett 4 százalékos – éves szinten mindössze 3,69 százalékos - minimálbéremelési javaslatot a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöksége....

Koronavírus – Leállították az oltási programot, az egyik vakcinával problémák vannak Svédországban

A Moderna amerikai cég körülbelül 2100 adag vakcináját tárolták nem megfelelő hőmérsékleten. Az említett oltóanyagokból viszont mintegy ezret már beadtak – közölték a tisztségviselők....

Már ötödik napja rekordokat dönt a halottak száma Portugáliában

Egymást követő ötödik napja ért el rekordot a koronavírus halálos áldozatainak száma Portugáliában. A portugál Egészségügyi Főigazgatóság (DGS) pénteki közlése szerint csütörtökön 234 halálesettel újabb...

Lampedusa migránstábora ismételten megtelt, miután a hétfőre virradó éjszaka és reggel 900-an értek partot az olasz szigeten, a vasárnap érkezett 400 illegális migráns után.

Éjszaka tizenkét hajóval majdnem 700-an érkeztek, a reggeli órákban további három hajóval 200-an értek partot. A legkisebb csoport 14 fős volt, a legnagyobb majdnem 100.

A 900 migránst szokás szerint a sziget regisztrációs központjában helyezték el, ahol kevesebb mint 200 férőhely van. A táborból alig egy napja valamivel több mint 100, korábban érkezett bevándorlót helyeztek át a Suprema karanténhajóra, miután vasárnap is 400-an kötöttek ki Lampedusán.

Matteo Salvini, a bevándorlásellenes Liga vezetője a közösségi oldalán azt írta, a kormány rázárja az ajtót az olaszokra a koronavírus-járvány miatt, de kitárja a kapukat a migránsok előtt. “Szégyen!” – fűzte hozzá a volt belügyminiszter, aki már a múlt heti nizzai iszlamista merénylet után ébredésre és lemondásra szólította fel Luciana Lamorgese jelenlegi belügyminisztert, hangoztatva, hogy miközben a koronavírus-járvány miatt mindent és mindenkit bezárnak, egyedül a migránsok mozgását nem korlátozzák.

Olaszországban folytatódik a migránsinvázió katasztrófája (…), az újonnan érkezők között hány terrorista és lehetséges gyilkos lesz? A kormány továbbra is azt fogja állítani, hogy az általam képviselt szigorú migrációs politika teremtett veszélyt? Elég a hazugságból, le kell zárni a kikötőket, kitoloncolni az illegális bevándorlókat, véget vetni a kikötéseknek, szigorú szabályok betartására kötelezni Tunéziát és a többi származási országot – fejtette ki Matteo Salvini.

A jobboldali ellenzék vezetője emlékeztetett rá, hogy a nizzai merénylő szintén Lampedusán kötött ki szeptember 20-án, majd karanténhajón helyezték el, végül szabadon távozhatott és nyoma veszett. Ahogy arról már számos alkalommal beszámoltunk, a tunéziai migráns október 29-án Nizzában három emberrel végzett a Notre-Dame-bazilikában.

Maurizio Gasparri, a szintén ellenzéki Hajrá Olaszország (FI) szenátora szerint a fegyveres erőknek kellene védeniük az olasz határokat. A migránshajók folyamatos érkezése további tragédiákhoz vezethet Olaszországban és Európában. Aki a migránsok érkezését segíti, potenciális gyilkosok kezébe ad fegyvert.

A Lisipo független rendőrszakszervezet főtitkára, Antonio de Lieto megjegyezte, jelentős többségében illegális bevándorlókról, nem háború vagy üldözés elől menekülőkről van szó. Kifejtette, a nizzai merényletnek el kell gondolkodtatnia a nyitott kikötők politikáját valló belügyminisztert. Nem lehet tovább halasztani a kikötők lezárását, az ellenőrizetlen migráció veszélyezteti a nemzetbiztonságot. A belügyminiszter zárja le a kikötőket vagy mondjon le.

Lampedusáról hétfőn 70-en érkeztek meg a szicíliai Porto Empedoclébe az Allegra karanténhajóval, azonosításuk után szétosztják őket más olaszországi migránsközpontok között. Ida Carmina, a kormányon lévő Öt Csillag Mozgalom (M5S) polgármestere tiltakozását fejezte ki, rámutatva, hogy a migráció és a koronavírus-járvány problémáját a terrorizmus veszélye tetőzi. “A lakosság aggódik, nem válhatunk európai migránstáborrá” – mondta, hozzátéve, hogy sok migráns megszökik a központokból még mielőtt tesztelni tudnák őket a vírusra.Vasárnap estig majdnem 28 ezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba január elsejétől, a tavalyi kevesebb mint 10 ezerhez képest.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

80 helyett csak 31 millió adag vakcinát szállít az AstraZeneca az uniónak az első negyedévben

Gyártási gondok miatt 60 százalékkal, 31 millió adagra csökkenti az első negyedévben az Európai Uniónak szánt vakcinaszállítmányokat az AstraZeneca brit gyógyszergyár - közölte egy...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...

Egyre több külföldi étterem lázad fel és kinyit | Street Kitchen

Kolbásszal az igazi! Tésztapolc A parmezános réteget nem érdemes kihagyni ...

Újabb étteremnyitás: Érden nyit új helyet a MexKitchen | Street Kitchen

Gluténmentes Finomak és egészségesek is, bizony van ilyen! Szendvicsek és burgerek ...

Ezeken a helyeken kaphattok meleg ételt vagy italt, ha a Balatonhoz kirándultok

Alapkészítmények Ha már megvan az alaprecept, már csak rajtatok áll, hogy édesen, vagy sósan turbózzátok! ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -