Tömegkarambolt okozott egy vaddisznófalka Görögországban, többen meghaltak

Ezt olvasta már?

Egy falka vaddisznó okozta azt a balesetet, melyben három autó egymásnak ütközött. Két ember meghalt, további négy pedig kórházba került Görögország északi részén – közölte kedden a rendőrség.

A baleset hétfőn, nem sokkal éjfél előtt történt egy kétsávos úton, mintegy 60 kilométerre Szalonikitől északra.

Egy rendőröket szállító autó csapódott neki először a vaddisznófalkának, majd lesodródott az útról, miután hirtelen egy másik jármű is belegázolt a falkába, ami már felborulva a mezőn landolt. Ezt követően egy harmadik autó rohant bele a járőrautóba.A kocsi 53 éves sofőrje és egy 48 éves utasa meghalt. 

Vaddisznófalka – IlusztrációForrás: MTI/EPA/Jerome Favre

A második autóban utazó 50 éves észak-macedóniai nő megsérült, őt a három rendőrrel együtt kórházba szállították. A hatóságok szerint a sérüléseik nem életveszélyesek. A nő férje, aki az autót vezette megúszta sérülések nélkül – írja az ABC News.

Öt vaddisznó is elpusztult – közölte a rendőrség.

Az elmúlt néhány évben megszaporodtak a vaddisznófalkák  által okozott járműbalesetek, különösen Görögország északi és középső részén. A vaddisznók állománya jelentősen megnőtt a vadászati idényre is kiható COVID-19 világjárvány idején. Gyakran látni kóborló falkákat a forgalmas utak közelében, falvaknál.

 A címlapi kép illusztráció!

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában