Többszörös földcsuszamlás történt Alaszkában, hat ember eltűnt

Ezt olvasta már?

Az alaszkai állami rendőrség jelentése szerint hat ember eltűnt és négy ház megsemmisült, több pedig megrongálódott a föbbszörös földcsuszamlás következtében szerdán, az Alaszka délkeleti részén található Haines település szomszédságában.

A mentőcsapatok szerda este felfüggesztették tevékenységüket a folyamatosan eső csapadék miatt, a talaj ugyanis nem elég stabil. A kutatási munkálatok csütörtök reggel fognak folytatódni, a területre további katasztrófavédők fognak érkezni. Villámárvízre vonatkozó figyelmeztetést is kiadtak – írja az ABC News. 

A településnek nagyjából 2500 lakosa van. A legszélesebb, 183 méteres sárréteg szerda délután vonult le – mondta a település polgármestere. A helyi hatóságok szerint kb. 2,7 méteres sár, illetve fák borítják a területet. Mintegy 30 embert evakuáltak, többeket ki kellett menteni. Néhány közeli helység megközelíthetetlenné vált. 

Egy hainesi lakos, Luke Williams, aki 39 éve a településen azt mondta, hogy ez volt az eddigi legszörnnyűbb felhőszakadás, ami valaha látott. A mentésbe a parti őrség is besegít, mely helikopert és hajót is indított a katasztrófa sújtotta helyszínre. 

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában