Többeket őrizetbe vettek a csangsai házomlás miatt Kínában

Ezt olvasta már?

A kínai rendőrség kilenc embert vett őrizetbe vasárnap a közép-kínai Hunan tartomány fővárosában, Csangsában két napja történt házomlás miatt – jelentették a helyi hatóságok.

A Hszinhua állami hírügynökség szerint az épület tulajdonosa is az őrizetbe vettek között van, csakúgy mint a tervezésért és kivitelezésért felelős három építész és a Hunan Hsziangda építészeti vállalatnak az az öt alkalmazottja, aki hamis biztonsági tanúsítványt állított ki április közepén az épület számára.

Mentőegységek a helyszínen 2022. május 1-jénForrás: Xinhua via AFP/Xinhua News Agency.All Rights Reserved/Shen Hong

Vasárnap, 50 órával a házomlást követően, újabb túlélőt emeltek ki a romok közül, amelyek alatt még tucatnyian lehetnek. A CCTV helyi hírtelevízió szerint a kimentett nőt stabil állapotban szállították kórházba. Ezzel hatra nőtt a túlélők száma, nagyjából húszan lehetnek a törmelékek alatt. További 39 személyt eltűntként tartanak nyilván. Halálos áldozatról egyelőre nem tudni.

Az eltérő beszámolók szerint hat-, vagy nyolcemeletes épület egészen a második szintig roskadt össze.
A kínai állami hírügynökség „saját építésűnek” nevezte az összedőlt házat, más források szerint a lakók szerkezeti átalakításokat hajtottak végre a helyiségeken.

Kínában gyakoriak a különböző, az épületbiztonsági előírások be nem tartásával összefüggő balesetek. Tavaly júliusban egy szálloda omlott össze a kelet-kínai Szucsouban. Abban a balesetben 17 ember halt meg.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában