Többeket bedrogozhattak a tömegben a katasztrófába torkolló Travis Scott-koncerten

Ezt olvasta már?

Újabb részletek derültek a houstoni Astroworld fesztiválon történt tragédiáról, amely során nyolc ember – 14 és 27 év közti fiatalok – életét vesztette, és mintegy 300-an szorultak kórházi ápolásra. „Egymás után szívta maga alá a tömeg az embereket, nem jött segítség” – idéztük a beszámolókat. Az egymáshoz passzírozott, pánikoló, megtaposott közönség csak a vége volt a folyamatnak, már a beengedés is kaotikus volt.

Rendőrségi nyomozás indult, amelynek a szervezők felelősségének megállapítása mellett az is fontos iránya lesz, hogy bedrogoztak-e embereket akaratuk ellenére a rendezvényen. Több ilyen beszámoló is született ugyanis.Virágok a fesztivál kordonjai előtt Houstonban


Fotó:
ALEX BIERENS DE HAAN/Getty Images via AFP

A houstoni rendőrkapitány például arról beszélt, hogy több embert újra kellett éleszteni kábítószer-túladagolás miatt. Volt köztük egy biztonsági őr is, aki szemtanúk szerint megpróbálta fékezni a résztvevőket, amikor tűszúrást érzett a nyakán. A mentősök szerint a nem sokkal később eszméletét vesztő férfi nyakán tűszúrás nyoma látszott.

Az Astroworld a rapper Travis Scott fesztiválja, így az 50 ezresre becsült közönségben ott volt közös gyermekük anyja, a világ egyik legjobban kereső celebje, Kylie Jenner is. Scott még azután sem állította le a koncertjét, hogy többen próbáltak szólni neki, halottak fekszenek a színpad előtt, és ő maga is megjegyzést tett rá, hogy mentőautó próbál előre jutni a tömegben.Travis Scott és párja, Kylie Jenner májusban


Fotó:
Theo Wargo/AFP

Az eset utáni első reakciójában azt ígérte, együttműködik a houstoniakkal a sebek begyógyítása érdekében, egy Insta-posztban pedig mindenkit arra bátorított, hogy bármilyen információja van, azt ossza meg a hatóságokkal.

A többszörös Emmy-jelölt előadó három éve bűnösnek vallotta magát, amiért másokat arra buzdított, rohanjanak fel egy arkansasi koncert színpadára. (BBC)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img