Több száz katonát vezényelt Bulgária a török határ védelmére

Ezt olvasta már?

Bulgária 350 katonát vezényelt Törökországgal közös határa védelmének megerősítésére a növekvő migrációs nyomás miatt – jelentette be hétfőn Georgi Panajotov bolgár védelmi miniszter.

Hétfő óta katonák állomásoznak a bolgár-török határon a határrendészet támogatására. Háromszázötven embert küldtünk negyven egységnyi hadfelszereléssel – idézte Panajotovot a bolgár bTV televízió.
A bolgár belügyminisztérium adatai szerint az idén szeptemberig több mint 6500 illegális bevándorlót vettek őrizetbe Bulgáriában, háromszor többet, mint a múlt év azonos időszakában.
Bulgária határa egyben az EU külső, szárazföldi határa, és az ország a Törökországon keresztül vezető migrációs útvonalon helyezkedik el.

A határ 259 kilométer hosszú szakaszán a bolgár hatóságok szögesdrótkerítést építettek, amely azonban helyenként már megrongálódott.A szófiai törvényhozás augusztusban döntött mintegy hétszáz katona átvezényléséről a Törökországgal és Görögországgal közös határszakaszokra, hogy mindenekelőtt a határkerítés építésében segédkezzenek.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img