Több száz holttestet sodort partra a Gangesz Indiában – videó

Ezt olvasta már?

Több száz holttestet találtak a Gangesz folyóban, India északkeleti részén. A szegény családok nem tudják megfizetni a temetési szertartást, ezért a holttesteket a folyóba dobják. Az első, már bomló holttestek egy hete bukkantak fel Chausa falunál. 

Apokaliptikus a helyzet a Gangesz mentén, írja a Daily Mail. A helyiek a holttestek között gázolnak be a folyóba mosakodni vagy a ruháikat mosni. A partot ellepik a kóbor kutyák és madarak, amelyek a koronavírus áldozatainak holttesteiből esznek.

Forrás: AFP/Prakash Singh

A hivatalos adatok szerint eddig 283 ezren haltak meg a járványban Indiában, de az emberek azért sem hisznek a kormánynak, mert egyre több holttest bukkan fel a Gangesz partján.

Forrás: AFP/Sanjay Kanojia

Sokan úgy gondolják, hogy az átlagnál is szegényebb régiókban egész falvakat pusztít ki a koronavírus. Kanpur településen hivatalosan 196-an haltak meg koronavírus-fertőzésben nem egészen egy hónap alatt, de nyolcezer holttestet égettek el a temetési szertartásokon.

Ezek a hírek épp akkor érkeztek, amikor kiderült, hogy újabb negatív rekordot döntött a napi halálesetek (4529) és új fertőzöttek (263 334) száma. Az Indiai Orvosi Szövetség hétfőn közölte, hogy 50 orvos halt bele a koronavírusba egyetlen nap alatt, és a járvány kezdete óta ezer orvos lett a járvány áldozata. Közben egy kutatás azt mutatta ki, hogy az indiai lakosság 63,5 százalékának szervezetében van antitest, azaz ennyien estek át a Covid-19-betegségen, vagy kaptak oltást. 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img