Több mint másfél tonna kokaint foglaltak le a rendőrök két teherautóból

Ezt olvasta már?

Több mint másfél tonna kokaint foglalt le a helyi rendőrség Mexikóvárosban két teherautóban, ami a latin-amerikai ország fővárosának eddig legnagyobb drogfogása lehet – közölte kedden Omar García Harfuch rendőrfőnök sajtótájékoztatóján.

A kábítószert csomagok százaiba töltve találták meg a rakterekben kialakított titkos rekeszekben.
García Harfuch szerint a kokain tengeri úton érkezett Kolumbiából Mexikóba a csendes-óceáni partvidéken található Puerto Escondido kikötőjébe, ahonnan a mintegy 3600 kilométerre északra található Los Angelesbe küldték volna tovább, bár a drog egy része Mexikóvárosban maradt volna.

A Kolumbia és az Egyesült Államok közötti csempészútvonalakon a biztonsági erők gyakran bukkannak kokainszállítmányokra, igaz rendszerint a tengeren.

García Harfuch elmondta, hogy a mexikói hatóságok bejelentést kaptak, amelynek alapján átkutatták a két teherautót. A közlés szerint a kábítószerszállítmány mögött egy bűnszervezett áll, amely főleg a Mexikóvárostól északnyugatra található Durango és Sinaloa államokban tevékenykedik. Az ügyben eddig négy gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Címlapi képünk illusztráció!

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában