Több mint 15 órát töltött a tengerben egy férfi, mire kimentették

Ezt olvasta már?

Több mint 15 órát töltött a Mexikói-öböl vizében egy luxus tengerjáró utasa, míg kimentették – írta a BBC hírportálja szombaton az amerikai parti őrségre hivatkozva.

A 28 éves férfi a Carnival Valor egyik fedélzeti bárjában tartózkodott testvérével szerda este, amikor kiment a mosdóba, de már nem tért vissza.Több mentőcsapat kutatott utána, amikor csütörtök este végre megpillantották mintegy 30 kilométerre a louisianai partoktól. A jelentés szerint állapota stabil volt – olvasható a parti őrség Twitter-üzenetében.
Seth Gross, a parti őrség hadnagya szerint a férfi több mint 15 órája lehetett a vízben. Ez a leghosszabb idő, amiről valaha hallottam, egyike lehet a hálaadásnapi csodáknak – idézte Grosst a CNN.

Az eset semmihez sem hasonlítható, amit pályafutása 17 éve alatt látott, és a szerencsés kimenetel azt mutatja, hogy az élni akarás olyan dolog, amit minden kutatási és mentési ügyben számításba kell venni – tette hozzá.

Azt még nem tudni, hogyan esett a férfi a vízbe a hajóról, amely a mexikói Cotumelbe tartott.
2018-ban tíz óra elteltével mentettek ki egy 46 éves brit nőt az Adriai-tenger vizéből, ahova szintén egy tengerjáró fedélzetéről zuhant.

Címlapi képünk illusztráció!

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában