Több embert megkéselt egy Joker-jelmezes férfi a tokiói metrón

Ezt olvasta már?

Több embert megkéselt vasárnap egy Jokernek öltözött férfi a tokiói metrón, majd megpróbálta felgyújtani az egyik kocsit, közölte a japán rendőrség.

Az NHK japán televízió közlése szerint legkevesebb tíz ember sérült meg, köztük egy idős férfi súlyosan. 

Mentőalakulatok tagjai és tűzoltók dolgoznak a tokiói metró egyik állomása előttForrás: MTI/EPA/Jiji Press/-

A 24 éves támadót a helyszínen őrizetbe vették és gyilkossági kísérlet gyanújával indult nyomozás ellene.A támadás indítéka egyelőre nem ismert. Két hónapon belül ez volt a második késelős támadás a tokiói tömegközlekedésben.

A televízióban bemutatott felvételek szerint tűzoltók, rendőrök és mentősök mentették ki az utasokat, akik közül sokan az ablakon keresztül próbáltak menekülni, amikor a szerelvény beért az állomásra. Egy videofelvételen jól látszik, amint az utasok menekülnek a szerelvény egy kocsijából, amit a támadó megpróbált felgyújtani.Az NHK híradása szerint miután megkéselte az utasokat, a gyanúsított olajhoz hasonló folyadékot öntött ki és meggyújtotta.

Mentőalakulatok tagjai dolgoznak a tokiói metró egyik állomása előttForrás: MTI/EPA/Jiji Press/-

Reuters úgy tudja, hogy egy, a Batman-filmekből ismert Joker-ruhás férfi volt az elkövető.

Augusztusban, a tokiói olimpia zárónapja előtt egy 36 éves férfi 10 utast késelt meg egy tokiói vonaton. A férfi a rendőrségen azt vallotta, hogy olyan nőket akart megtámadni, akik boldognak látszottak.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img