Több ember meghalt egy kanadai lövöldözésben

Ezt olvasta már?

Három ember, köztük a gyanúsított meghalt hétfőn a kanadai Brit Kolumbia tartományban elkövetett lövöldözésekben – közölte a kanadai rendőrség.

A feltételezett elkövetővel a rendőrök végeztek.A hatóságok a nap folyamán figyelmeztetést adtak ki Langley városában fedél nélküli emberek sérelmére elkövetett lövöldözések miatt, illetve felszólították a lakosokat, hogy kerüljenek bizonyos helyeket, így a többi között egy kaszinó parkolóját és egy buszmegállót.

Ghalib Bhayani, a regionális rendőrség vezetője szerint aktív nyomozást folytatnak a Vancouver elővárosában történt lövöldözések ügyében, amelyeknek két halálos áldozatuk, illetve egy kritikus állapotban lévő és egy komoly sebeket kapott sérültjük is volt.

Rendőrök a helyszínen 2022. július 25-énForrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mert Alper Dervis

“Jelen pillanatban még nem tudjuk a halálos incidens indokát, illetve azt sem, hogy volt-e valamilyen kapcsolat az gyanúsított és az áldozatai között” – mondta Bhayani.
Kanadában jóval ritkábbnak számítanak a lövöldözések déli szomszédjához, az Egyesült Államokhoz képest, részben a szigorúbb fegyvertartási törvényei miatt. Kanadában a helyi statisztikai hivatal szerint a lőfegyverrel elkövetett gyilkosságok száma alig ötöde az Egyesült Államokban mértnek, ugyanakkor magasabb a tehetős államok átlagánál és növekvő tendenciát mutat.

Kanada történetének egyik legvéresebb ámokfutása 2020-ban történt. Akkor az 51 éves Gabriel Wortman 22 embert gyilkolt meg körülbelül ötven kilométeres körzetben több helyszínen a délkelet-kanadai Új-Skócia tartományban.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában