Array

Tízezer maszkot vásárolt az FTC az Újpest elleni derbire – Index.hu

Ezt olvasta már?

Az Újpest elleni fővárosi derbi előtt a gyorsabb beléptetés érdekében a Fradi hivatalos honlapján arra kérik a szurkolókat, hogy maszkjukat már útközben vegyék fel. 

Akik mégis enélkül érkeznének, azoknak a klub és a Sportfive Kft. tízezer maszkot vásárolt a mérkőzésre, így a készlet erejéig tudnak számukra is biztosítani. Mindazonáltal figyelmeztetnek, ha valaki a kötelező maszkhasználatot kérésre sem tartja be, azt az FTC biztonsági szolgálata a stadion elhagyására szólítja fel. A szabályok természetesen a hazai és a vendégszurkolókra egyaránt érvényesek.

A stadion minden belépési pontján, valamint a belső terekben, összesen 57 ponton lesznek kihelyezve kézfertőtlenítő-adagolók, és a stadion területén folyamatosan fertőtlenítik a kilincseket és a fogantyúkat is. A belépésnél, a mosdóknál, és a büfék esetében a sorban állásnál másfél méteres távolságot jelöltek ki. Azok a vendégek és dolgozók pedig, akik zárt térbe érkeznek, testhőmérséklet ellenőrzésen esnek át. 

A most megjelent rendelet szerint már az október 23-i rendezvényekre és a hétvégi meccsekre is a szigorúbb szabályok vonatkoznak.

A maszkviselés szigorításáról péntek óta van érvényben a kormányrendelet, amelynek értelmében  a szabadtéri és a sportrendezvényeken is kötelező ilyen módon is védekezni a koronavírus-fertőzés terjedése ellen.

A fővárosi derbit szombaton 19.30-kor rendezik a Groupama Arénában.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában