Tizenkét éves fiú késelt meg egy rendőrt Belgiumban – videó

Ezt olvasta már?

A muszlim fejkendős édesanyja és a 17 éves bátyja társaságában lévő 12 éves fiú késelt meg több szúrással egy belga rendőrt az ország flamand tartományában, Limburg területén található Peers községben. A gyerek támadásáról videót is készített egy járókelő – írja a Brussel Times.

A 41 éves kerületi rendőr éppen a kistelepülés gépjárműforgalmát irányította egy helyi iskola előtt, amikor eddig ismeretlen okból vitába keveredett az arra gyalogosan közlekedő fiúval. A rendőrt a fiú a családnál lévő késsel akarta elhallgattatni. A rendőrt kórházba szállították, de sérülései nem súlyosak. 

Knokke közelében közúti ellenőrzést végző belga rendőr.Forrás: AFP/Kurt Desplenter

A támadás után a rendőrség azonnal lezárta a helyszínt, és megkezdte az incidens körülményeinek a tisztázását. A rendőrség azonban azt közölte, hogy a támadáshoz használt kés eltűnt a helyszínről, és azóta sem találják.

Peer polgármestere, Steven Matheï elfogadhatatlannak és sokkolónak nevezte a rendőr elleni támadást, és különösen azt, hogy az egy iskola közelében történt. A támadó életkorát azonban nem említette a történet sokkoló elemei között.

Belgium belügyminisztere, Annelies Verlinden is sietve felhívta a polgármestert brüsszeli irodájából, és felajánlotta támogatását a városvezetőnek.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában