Tizenhat golflabdát nyelt le egy boxer, sürgősen meg kellett műteni – fotó

Ezt olvasta már?

Egy Merseyside-ban élő kutyát sürgősen meg kellett műteni, miután egy “szokatlan” elzáródást találtak a gyomrában – írta meg a Metro. Mint kiderült, a boxer kemény golflabdákat nyelt le, nem is keveset. Tizenhatot találtak a szervezetében, amitől nagyon rosszul lett. Gazdája nem golfozik, de egy golfpálya mellett lakik a kutyával. Sokszor szállnak át hozzájuk labdák az úgynevezett driving range-ről, ahol a golfozók a hosszú ütéseket szokták gyakorolni.

Hat unoka nagypapája, a 70 éves David Warren három hónap ezelőtt vette észre, hogy Ben nevű boxere más, mint amilyen lenni szokott. Aggódni kezdett, amikor azt látta, hogy kedvence lefogyott és rosszul lett. Látott egy golflabdát Ben mellett, de nem gondolta, hogy lenyeli, azt hitte, csak játszik a kemény tárggyal. Egy nap viszont az állat annyira rosszul lett, hogy a gazdájának állatorvoshoz kellett vinnie a cheshire-i Runcornba.

Itt derült ki, hogy a gyomrában van egy 4 centi átmérőjű csomó és Ben elpusztulhat. 

“Elborzadtam, amikor az állatorvosok a gyomrában lévő elzáródásról beszéltek. Azt mondták, hogy golflabdák okozták. Akkor azt hittem, lenyelt egyet vagy kettőt, mire ők közölték, hogy tizenhatot evett meg. Nem hittem el. Nem vagyok golfozó, ezek a driving range-ről kertünkben landoló labdák voltak. Ez jól mutatja, mennyire jók a helyi golfozók”

– nyilatkozta a golfpálya mellett élő férfi a Metrónak.

A kutyát azonnal megoperálták, egy két órás, életmentő műtéten esett át. 

Ez meglehetősen rutinszerű, alacsony kockázatú műtét volt, de a sok golflabda eltávolítása egyedülálló. A tizenhat még egy boxernek is sok

– tette hozzá Dylan Payne, a Northwest Veterinary Specialists sebésze.

Ben mára teljesen felépült. Warren pedig a kutyája mellett egy zacskó labdát is elhozott az állatkórházból. Most azon gondolkozik, hogy átszoktatja valami másra, mondjuk a teniszlabdára vagy a focira, de már annak is örülne, ha inkább botokkal játszana. Bár ez utóbbi nem jött be, mert Ben szétrágta a fát. Mindenestre olyan játékot keres neki, amit biztosan nem tud lenyelni. 

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában