Tizenhárom ember tűnt el egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Ezt olvasta már?

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

A földcsuszamlás a sziget északi részén lévő Casamicciola Terme településen ment végbe, maga alá temetve egy házat és több autót a tengerbe sodorva – jelentette a tűzoltóság.

Elsodor autók, megrongálódott házak a Casamicciolában történt földcsuszamlás helyszínén.Forrás: MTI/EPA/ANSA/-

Az eltűnt embereket keresik.Egy autóban ketten ültek, amikor a jármű a vízbe került, őket kimentették. A hatóságok felszólították a sziget lakóit, hogy maradjanak otthon, ne akadályozzák a mentést.

A pusztítás nyomai a dél-olaszországi Ischia szigetén.Forrás: MTI/EPA/ANSA/-

Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter szombati közlése szerint egyetlen halálozást sem igazoltak.Jelenleg nincsenek igazolt halálesetek, a mentési munkálatok nehézségekbe ütköznek, mivel az időjárási viszonyok még mindig kihívást jelentenek – mondta újságíróknak szombaton.

Korábban Matteo Salvini infrastruktúráért felelős miniszter azonban azt közölte, nyolc ember halt meg a földcsuszamlásban.

Casamicciola Termében, a telente mintegy 8000 lakosú fürdőhelyen 2017-ben földrengés volt, ketten meghaltak. A 19. század végén egy sokkal erősebb rengés azonban teljesen elpusztította a települést.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában