Tíz embert, köztük egy csecsemőt is megtámadott a japán majom, most körözik

Ezt olvasta már?

A majom július 8-án csapott le először: Jamagucsi prefektúra Ogori körzetében, Japán délnyugati részén támadott. A polgármester szórólapokon figyelmeztette a környéken élőket az állat jelentette veszélyre, csapdákat állítottak fel elfogására, és arra is felhívták a figyelmet, hogy az emberek ne nyissák ki otthonaik ablakát lehetőség szerint.

A legsúlyosabb támadást egy csecsemővel szemben követte el a vadon élő állat: egy család otthonába jutott be és több helyen is megkarmolta a gyermeket a Sky News cikke szerint.

“Éppen porszívóztam, amikor meghallottam a lányom sírását. Megfordultam és azt láttam, hogy a lábánál ragadja meg az állat: úgy tűnt, mintha ki akarná vonszolni a lakásból” – fogalmazott a csecsemő édesanyja. Később egy másik lakás ajtaját kinyitotta az állat, majd egy négyéves kislányon ejtett karmolásos sérüléseket.

A 40-50 centiméteres állat ezt követően több embert megtámadott az utcán, majd egy közeli óvodába bejutva egy másik négyévest is megkarmolt.

A japánok nemcsak a majom miatt aggódhatnak: több medvetámadás is történt az elmúlt években az országban, és több helyen láttak vaddisznókat is. A medveészlelések és -támadások sorozatát annak tulajdonítják, hogy az állatok természetes élőhelyén kevés a makk, ami arra kényszeríti őket, hogy lakott területekre vándoroljanak élelemért.

A vidéki területek elnéptelenedése és az elhagyott mezőgazdasági területek pusztulása, amelyek egykor természetes határt képeztek a medvék élőhelye és a lakott területek között, szintén szerepet játszik a jelenségben.

Nyitókép: Pixabay.com

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában