Texasi tömeggyilkos: “Itt az ideje meghalnotok”

Ezt olvasta már?

Ahogy korábban az Origo is megírta, 19 diák és két felnőtt, köztük egy tanár is meghalt egy iskolai lövöldözés során a Texas állambeli Uvalde városában helyi idő szerint kedden 12 óra előtt. A gyilkos lövöldöző, a 18 éves Salvador Ramos az egyik túlélő szerint azzal a felkiáltással lépett be az egyik osztályterembe, hogy “Itt az ideje meghalnotok”. 

Egy a támadást túlélő kilencéves gyerek osztott meg hátborzongató részleteket arról, hogy mit mondott nekik a tömeggyilkos Ramos, mikor belépett az osztálytermükbe – írja a Fox News

Gyászolók a texasi általános iskolánál 2022. május 24-énForrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Brandon Bell

A diák egy asztal alá bújt el négy társával, miután az osztálytermen kívülről meghalották a lövöldözést.

Ramos ezután lépett be az osztályterembe, legugolt, majd közölte a bent lévőkkel, hogy “Itt az ideje meghalnotok”, aztán lövöldözni kezdett.

Salvador Ramos.Forrás: Twitter

Az öt diák egy terítővel lefedett asztal alatt bújkált, próbáltak csendben maradni, ekkor meghalották, hogy a kiérkező rendőrök elkezdenek kiabálni, hogy:Kiállts, ha segítségre van szükséged!

Ezt meghallva az osztály egyik diákja kiabált, Ramos ezt meghalotta, majd hidegvérrel lelőtte őt.

19 gyerek és 2 felnőtt halottja van a texasi általános iskolai mészárlásnak. A képen a gyilkos, Salvador Ramos néhány áldozata.Forrás: Twitter

A rendőrök ezután rontottak be, majd tűzharc alakult ki közöttük és a gyilkos között, amiben Ramost lelőtték.

A túlélő diák szerint a tömeggyilkosságban meghalt két tanár, Irma Garcia és Eva Mireles a testükkel próbálták védeni a gyerekeket, így haltak meg.

A tűzpárbaj után a bújkáló gyerekeket a rendőrség végül biztonságba helyezte.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában