Array

Tenisz: Becker Fucsovics kedvesét dicsérte, botrány lett belőle – N – Nemzeti Sport

Ezt olvasta már?

A legendás német Boris Becker nagyon csinosnak nevezte Fucsovics Márton párját, a BBC megvédte a kritizálókkal szemben.

Boris Beckernek is vigyáznia kell, kiről mit mond szakkommentátorként (Fotó: AFP)

Az egyik televíziós társaságnál a hétszeres Grand Slam-bajnok amerikai John McEnroe, a másiknál a hatszoros GS-győztes német Boris Becker a szakkommentátor a wimbledoni tenisztorna idején – és mindketten botrányba keveredtek.


Hirdetés

McEnroe az utolsó egyesben talpon maradt brit, a torontói születésű, román édesapjával és kínai édesanyjával kétévesen Londonba költöző Emma Raducanu rosszulléténél kezdett el arról beszélni, hogy a nagy nyomás miatt megijedhetett a 18 éves játékos. Még Raducanu ellenfele, az ausztrál Ajla Tomljanovic is azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy a szakkommentátor nem orvos, és nem kellett volna ítélkeznie, mert a lánynak valóban erős fájdalmai voltak.

Becker pedig egy magyar érdekeltségű találkozón, Fucsovics Márton és Novak Djokovics negyeddöntőjében került a főszerepbe. Amikor a rendező Fucsovics párját mutatta a lelátón, a német megjegyezte: „Azt mondják, a magyar nők a világ legszebbjei. Ezt nem tudom, de az biztos, hogy ő nagyon csinos!”

Egy, a női sportolók egyenjogúságáért küzdő brit szervezet azonnal elítélte Becker szavait, mondván, éppen azért harcolnak minden nap, hogy ne tárgyként kezeljék a nőket, és rettentően rossz példát mutat, hogy a színvonalas teniszmérkőzésen a világ egyik legismertebb (ex)sportolója a játékos kedvesének külsejével foglalkozik.

Twitteren több brit teniszszakíró kritizálta Becker viselkedését, egyikük pedig felidézte, hogy a német kommentátortársa, John Inverdale 2013-ban élő adásban azt mondta a wimbledoni bajnok Marion Bartoliról: „Kíváncsi lennék, életének egyik meghatározó szereplője, az édesapja mondta-e neki valaha, hogy lányom, te sosem leszel szépség. Nem egy Marija Sarapova, mi…?”

A BBC közleményében jelezte, szerinte Becker nem akart megsérteni senkit.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img