Array

Tenisz: az ügyvédek szerint Djokovics már túl van a Covidon, ezért – Nemzeti Sport

Ezt olvasta már?

Mint ismert, továbbra is egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozik a hússzoros Grand Slam-győztes Novak Djokovics, akitől az ausztrál hatóságok szerdán megtagadták a belépési engedélyt, mivel a világelső – magánélete védelmére hivatkozva – továbbra sem hozta nyilvánosságra, hogy rendelkezik-e koronavírus elleni védőoltással. A BBC információi szerint az ügyvédei most azzal védekeznek, hogy a szerb klasszis az előző év végén már átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért mentesült az oltás alól.

Djokovics ügyvédei mindent megtesznek (Fotó: Getty Images)


Hirdetés

TOVÁBB BONYOLÓDIK AZ ÜGY
Mint arról beszámoltunk, Djokovics december 16-án (amikor az ügyvédei állítása szerint pozitív koronavírustesztet adott) megjelent (maszk nélkül) egy nyilvános eseményen Szerbiában, amely során postabélyeget adtak ki az alakjával. Az eseményről egy nappal később az Instagram-oldalán is posztolt.

„Az első pozitív koronavírusteszt dátumát 2021. december 16-án rögzítették” – állítják Novak Djokovics ügyvédei. A szombaton közzétett bírósági dokumentumokban megjegyzik, hogy 14 nappal később a szerb klasszisnak az azt megelőző 72 órában nem voltak a vírusra jellemző tünetei.

A BBC szerint a reptéren az illetékesek számára a fertőzésen való korábbi átesés nem volt elegendő ok arra, hogy Djokovicsot oltás nélkül beengedjék az országba.

Mint arról beszámoltunk, hétfőn kerül sor a teniszező meghallgatására, s aznap eldől, hogy az Australian Open kilencszeres győztese maradhat-e Ausztráliában és részt vehet-e a 2022-es idény első nagy Grand Slam-tornáján. Az ügyvédek most azt is próbálják elérni, hogy Djokovicsot a menekülteknek szánt, szegényessége miatt sokat kritizált hotelből egy olyan helyre költöztessék át, ahol készülni/edzeni tud a vidalra – noha indulása rajta egyáltalán nem biztos.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img