Teljes dohányzási tilalom jöhet az autókban is

Ezt olvasta már?

Komoly szigorítás várhat az olasz járművezetőkre, ugyanis a kormány arra készül, hogy komolyabb büntetést rónak ki a vezetés közbeni mobilhasználókra és a dohányzást is betiltanák a volán mögött – írja a vezess.hu.

A javaslat az, hogy emelkedjen a vezetés közbeni telefonhasználat miatt kiszabható büntetés összege. Jelenleg 160 és 660 euró közötti bírságot szabnak ki (ez átszámítva 58 ezer és 240 ezer forint), ezt növelnék 422 és 1697 euró közé (maximum 621 ezer forint), ha pedig valaki visszaesőnek számít, akkor akár 2588 eurós bírságot is fizethet (ez csaknem egymillió forint). A pénzbírság mellett egy időre a jogosítványtól is elbúcsúzhatnának.

A tervezet másik része, hogy teljesen betiltanák a dohányzást az autóban. Jelenleg akkor nem szabad dohányozni a járműben, ha kiskorú vagy várandós kismama tartózkodik az utastérben. De a jövőben akár 50 és 500 euró közötti bírsággal számolhat az, aki bármilyen körülmények között rágyújt az autóban. Ha ezek a törvénymódosítások életbe lépnek, Olaszország lehet az első EU-s tagállam, amely teljesen betiltja a dohányzást a járművekben.

Nyitókép: Nenov/Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img