Tárgyalások kezdődtek az azeri-örmény háború lezárásról

Ezt olvasta már?

Ceyhun Bayramov azeri külügyminiszter október 8-án Genfben találkozik az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetnek (EBESZ) az Azerbajdzsán és Örményország közötti hegyi-karabahi konfliktusban közvetítő minszki csoportjának társelnökeivel – tudatta szerdán az azeri külügyminisztérium.

Ceyhun Bayramov külügyminiszter október 8-án munkalátogatás céljából Genfbe látogat. A látogatás célja találkozni az EBESZ minszki csoportjának társelnökeivel (az Egyesült Államokkal, Oroszországgal és Franciaországgal), és közelíteni Azerbajdzsán álláspontját a konfliktus rendezését illetően – áll a tárca közleményében.

Hiába próbálják rávenni őket a harcok beszüntetésére

A vitatott hovatartozású, örmények lakta, de hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozó Hegyi-Karabahban és környékén szeptember 27-én robbantak ki újra a harcok, és a helyzet azóta nem csillapodott.

Október 1-jén közreadott kép fegyvereket tisztító örmény önkéntesekről egy toborzó központban, a vitatott hovatartozású Hegyi-Karabahban fekvő Hadrutban szeptember 29-énForrás: MTI/AP/Karen Mirzoyan

Azerbajdzsánban és Örményországban is rendkívüli állapotot vezettek be, mozgósítást rendeltek el. Folyamatosan érkeznek hírek halottakról és sebesültekről, de a két fél hadijelentései sokszor merőben ellentmondanak egymásnak.

A nagyhatalmak – Oroszország, az Egyesült Államok, Franciaország és az Európai Unió – egyelőre hasztalan próbálkoznak a harcok beszüntetésére rávenni a szembenállókat.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában