Szörnyű tragédia: több embert maga alá temetett a lavina Ausztriában

Ezt olvasta már?

Több embert temetett maga alá lavina vasárnap az ausztriai Lech Zürs alpesi síterületen, eddigi értesülések szerint ketten megsérültek – közölték helyi hatóságok.

Christian Gantner, Vorarlberg tartomány biztonsági miniszterének esti közlése szerint már csak két feltételezett eltűnt után kutatnak, a többiek időközben előkerültek. Gantner ugyanakkor bizakodónak mutatkozott, hogy jól vannak, mivel egyelőre nem érkezett bejelentés eltűnt személyekről a hatóságokhoz.

Korábban egy síelő videófelvétele alapján azt feltételezték, hogy tíz embert sodort el a hótömeg. Legfrissebb értesülések szerint a felvételen látható emberek közül hatan sértetlenül megúszták a szerencsétlenséget.

Egy embert sikerült élve, de sérültek kimenteni a hótömegek alól, őt az innsbrucki kórházba szállították légi úton. Egy másik személynek önerőből sikerült kiszabadulni a hó alól és eljutni Bludenz városának klinikájára.

Kutató-mentő műveletet indítottak helikopterek, valamint keresőkutyák bevonásával. Értesülések szerint száznál is többen vesznek részt a mentésben.
A lavina délután három óra magasságában zúdult le a 2720 méter magas Trittkopf hegycsúcs térségében.
Mindent megteszünk a télisportolók előkerítése érdekében” – áll Lech településének közleményében.

Az éjszakai keresés folytatásához a hatóságok fényszórókat igényeltek.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában