Szlávik: nemigen kerülhető el az újabb korlátozás – Napi.hu

Ezt olvasta már?

A napi számokból úgy tűnik, hogy még mindig a járvány fölszálló ágában vagyunk, az elmúlt napokban is tovább emelkedett a fertőzöttek száma − idézte Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának a TV2 reggeli műsorában elhangzott szavait az Index.

Szlávik szerint az átoltottság miatt most még várnak a korlátozó intézkedésekkel, de nemigen lehet elkerülni őket. Márciusban ennyi esetnél több korlátozás is érvényben volt Magyarországon, azonban akkor nem volt ennyi beoltott.

Kapcsolódó

A mostani helyzet nagyon súlyos, elképzelhető ugyanakkor, hogy karácsonyig csökkennek a számok

− fogalmazott az infektológus, aki szerint bizonyos dolgokat korlátozni kellene, de ezek bevezetését a napi számok fogják meghatározni.

A védettségi igazolvány kiterjedt használatáról úgy vélte, sokakat késztet rá, hogy beoltassák magukat.

Szlávik szerint nincs későn beadott védőoltás, és a koronavírus elleni vakcina és az influenza elleni védőoltás egyidejűleg is felvehető.  Ha viszont még nem kapott valaki oltást, akkor célszerű kettéválasztani a két oltást.

A november 22. és november 28. közötti akcióhétről úgy vélte, elsősorban azoknak szól, akik még nem vettek fel egy oltást sem a koronavírus ellen.

Ahol alacsony az átoltottság, ott katasztrofális a helyzet – hangsúlyozta Szlávik.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img