Szívroham miatt került kórházba a hírhedt Yorkshire-i sorozatgyilkos

Ezt olvasta már?

A 74 éves férfi egy évtized alatt legalább 13 nőt ölt meg, mégis értelmetlennek tartja, hogy a kórházi ágyon is megbilincselték. 

A 74 éves Peter Sutcliffe szúró mellkasi fájdalmakra panaszkodott, a kórházban megállapították róla, hogy szívrohama van.

A férfi először koronavírusra gyanakodott, miután napokon át nehézlégzése volt. A férfin tesztet végeztek, miközben bilinccsel tartják őrizetben kórházi ágyában.

A pulzusa nagyon magas, a vérében lévő oxigén szintje pedig rendkívül alacsony. Egyértelműen szívrohamot kapott. Jelenleg a kardiológiai osztályon van megfigyelésen, állapotát folyamatosan figyelemmel kísérik”

– írja a Sun.

Forrás: Getty Images/2002 Getty Images/Express Newspapers

A helyi hírek szerint az egykor kamionsofőrként és sírásóként dolgozó férfit külön szobában kezelik, nem engedik a többi beteg közé. A férfi viszont az ápolónővérekkel megpróbált beszédbe elegyedni.

Sutcliffe, akit szörnyű bűncselekményeiért életfogytiglan büntetésre ítéltek, szerdán került kórházba mellkasi fájdalmakkal. A férfit a börtön kórházi szárnyába vitték, ahonnan átkerült az Észak-Durham- i egyetemi kórházba.

A férfi egy ideje már rendszeresen egészégügyi problémákkal küzd, fél szemére teljesen van.

„Egyre rosszabb a látásom. Szó szerint belebotlottam az emberekbe. 20 éve teljesen vak vagyok az egyik szememre, a másik pedig állandó ütemben romlik”

Sutcliffe-t 1981-ben börtönbe zárták az 1975 és 1980 között zajló gyilkossági sorozat miatt.

Forrás: Getty Images/Keystone

A férfi elárulta, hogy dühös amiatt, hogy a kórházban megbilincselték.

„Abszolút hülyeségnek tartom”

– fejezte ki.

Hogyan is mehetnék ki kórházi ruhában? Meg eleve, hogyan juthatnék ki a kórházból? Az egész egy nagy labirintus. Szóval esélytelen lenne megpróbálnom is”

– mondta.

Forrás: Getty Images/2004 Getty Images/Keystone

Három évvel azután, hogy börtönbe került, Sutcliffe-t a Broadmoor kórházba szállították, miután paranoid skizofréniával diagnosztizálták. 2016-ban átkerült a Franklandi büntetésvégrehajtási intézetbe, miután a pszichiáterek szerint állapota már elég stabil volt a börtönhöz.

A tömeggyilkos, aki retteg a koronavírustól, még látogatókat sem fogadott a börtönben a járvány kitörése óta.

Az utóbbi években anginában, cukorbetegségben és vakságban szenvedett, miután egy rabtársa megtámadta – írta meg a DailyMail.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában