Szijjártó Péter: Magyarországnak a biztonsága szempontjából fontos, hogy a szomszédjai is hatékonyan tudjanak védekezni

Ezt olvasta már?

Újabb tíz lélegeztetőgépet hozott a magyar küldöttség Ukrajnának, a mostanival együtt már 110 lélegeztetőgépet és számos más védekezési eszközt szállított a magyar fél Ukrajnának – mondta Szijjártó Péter Kijevben.

Magyarország a jószomszédságban, a korrekt együttműködésben, valamint Ukrajna békéjében és stabilitásában érdekelt, hiszen ez jó mindkét országnak és a kárpátaljai magyarok közösségének is – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kijevben, az ukrán hivatali partnerével, Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel tárgyalásukat követően.

A magyar tárcavezető elmondta, hogy újabb tíz lélegeztetőgépet hozott a magyar küldöttség Ukrajnának. A mostanival együtt már 110 lélegeztetőgépet és számos más védekezési eszközt szállított a magyar fél Ukrajnának. Ezek együttes értéke meghaladja a 3,5 milliárd forintot – tette hozzá. “Már elérkezett a koronavírus-világjárvány negyedik hulláma, Magyarországnak a biztonsága szempontjából fontos, hogy a szomszédjai is hatékonyan tudjanak ezzel szemben védekezni” – emelte ki.

Tájékoztatása szerint megállapodás született arról, hogy az ukrán állampolgárok számára a közúti közlekedésen túl vasúton is lehetővé teszi Magyarország az átutazást a területén keresztül Nyugat-Európa irányába. Ennek értelmében a Kijev és Bécs között közlekedő vonatot az ukránok is használhatják Magyarországon keresztül.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img