Array

Szijjártó Péter is gratulált volt csapattársának, Lőw Zsoltnak a BL-döntőbe jutáshoz – Index.hu

Ezt olvasta már?

A Bajnokok Ligája keddi elődöntőjében a Paris Saint-Germain 3-0-ra győzte le Gulácsi Péter csapatát, az RB Leipziget, és története során először bejutott a BL döntőjébe. Az ellenfelük a szerdai Olympique Lyon-Bayern München párharc továbbjutója lesz a vasárnapi fináléban.

A párizsi csapat másodedzője a korábbi 25-szörös magyar válogatott futballista, Lőw Zsolt, aki az első magyar edző lesz, aki a kispadra ülhet az 1992 óta Bajnokok Ligájának nevezett sorozat döntőjében. A sikeréhez egykori futsalos csapattársa, Szijjártó Péter külügyminiszter is gratulált a Facebook-oldalán.

Elődöntő két magyarral a pályán, eggyel pedig a kispadon: a Bajnokok Ligája 28 éve íródó történelmében még soha nem volt ilyen (remélem, a hivatásos fanyalgók is figyeltek)! Lőw Zsolt pedig az első magyar edző, aki BL-döntőben ülhet a kispadon. Gratulálok, Cica, büszke vagyok rá, hogy anno csapattársad lehettem! Vasárnap hajrá, PSG!

– írta Szijjártó Péter a hivatalos Facebook-oldalán. Lőw 2011-ben, a nagypályás pályafutása befejezése után lett a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapatának játékosa, ahol együtt futsalozott Szijjártóval is.

A lipcsei csapat magyar kapusa, Gulácsi Péter a mérkőzés után azt nyilatkozta a Kickernek. „Már az első perctől tudtuk, hogy a PSG erősebb csapat az Atléticónál. Nem is volt olyan tökéletes napunk, mint a madridi együttes ellen, így esélyünk sem volt. Nem voltunk kellően agresszívak, sem bátrak. Ha nem tudod elérni a legjobb szintedet egy ilyen meccsen, akkor a saját dolgod nehezíted meg” – idézi Gulácsi nyilatkozatát a Nemzeti Sport.

„Természetesen büszkék lehetünk, hiszen eljutottunk az elődöntőig, ugyanakkor csalódottak is vagyunk, mert nagyon be akartunk jutni a BL-fináléba. Talán egy-két nap, és már boldogabbak leszünk, hogy egyáltalán eddig meneteltünk” – mondta Gulácsi.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában