Szegregációval vádol egy Los Angeles-i iskolát hat beoltatlan diák

Ezt olvasta már?

Hat amerikai diák és szüleik indítottak pert egy Los Angeles-i iskola ellen, hogy elérjék, az iskola vonja vissza a diákokra vonatkozó oltási kötelezettséget. Az intézmény vezetése tavaly októberben tájékoztatta a tanulókat és szüleit, hogy a téli szünet után csak a beoltott diákok térhetnek vissza a jelenléti oktatásba – írja a Fox News.

A középiskola hat diákja azonban diszkriminációval és szegregációval vádolja az iskolát azért, mert nem léphettek be a január 18-án ismét megnyitott intézmény kapuján.  

képünk illusztrációForrás: AFP/James Arthur Photography/James Arthur Gekiere

A diákok 96 százalékával ellentétben ugyanis ők nem vették fel az oltást. A pert kezdeményező tanulók a Twitteren közzétett videóban bemutatják, hogy az iskola udvarán, egy elkerített részen tartózkodhatnak csak, elkülönítve immunizált társaiktól.

A hat diáklányt és családját segíti az iskola ellen indított perben a Let Them Breathe (Engedd őket lélegezni) szervezet alapítója, a csoport a koronavírus-járvány kitörése után alakult meg, és azóta a diákok maszkviselési kötelezettsége és az iskolabezárások ellen tiltakozik.

A Fox News-nak nyilatkozó intézményi dolgozó elmondta, hogy az oltatlan gyerekek valóban nem léphettek be az iskolába a tavaly októberben kihirdetett szabályoknak megfelelően. A diákok pedig maguk döntöttek úgy, hogy ülősztrájkba kezdenek az iskolának azon a területén, amely a tanulók PCR-tesztelésére van elkerítve kordonnal, és nem miattuk.

Az intézmény arra is felhívta a figyelmet, hogy egész Los Angelesben ugyanezek a szabályok érvényesek minden iskolában, valamint az oltatlan diákok számára alternatívákat biztosítottak arra, hogy a vakcina felvétele nélkül is részt tudjanak venni az oktatásban még a kampusz területén kívül maradva is.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában