Súlyos vonatbaleset történt Csehországban, halottak, sok sérült – videó

Ezt olvasta már?

A televízió szerint a sérültek közül hét ember állapota válságos, több mint harmincan nincsenek életveszélyben. További részletek nem ismeretesek.

A szerencsétlenség helyszínére számos mentőkocsi és két mentőhelikopter is érkezett – közölte a televízióval Petr Poncar, a tűzoltóság regionális szóvivője. Poncar azt mondta, hogy egy Münchenből érkező expressz ütközött össze egy helyi járattal. A súlyos baleset körülményeit vizsgálják.

Karel Havlíček közlekedési miniszter azt írta a Twitterén, hogy az EX 351-es vonat haladt át egy tilos jelzésen a baleset előtt Domazlicénél. A vonatközlekedés Domazlicénél egyelőre szünetel. A tárcavezető lemondta szerdai programjait és a helyszínre tart.

Csehországban az utóbbi időben több hasonló vonatbaleset is történt, többnyire egy-két halálos és egy-két tucatnyi sérült áldozattal – emlékeztet az MTI. A szerencsétlenségek oka minden esetben emberi hiba volt: valamelyik mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta a piros lámpát. A prágai sajtó azt írta korábban, hogy Csehországban kevés a mozdonyvezető, ráadásul sokan túlterheltek, mert a nagyobb kereset érdekében túlórákat vállalnak, gyakran szabálytalanul.

A Cseh Vasutak vezetősége jelezte: felülvizsgálják a mozdonyvezetők munkáját szabályozó rendszert.

Nyitókép: Twitter/HZS Plzeňského kraje

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img