Array

Sport: Szalai Ádám Mainzban akar maradni | hvg.hu – hvg.hu

Ezt olvasta már?

Nemrég még sztrájkoltak is a német klub labdarúgói, hogy a magyar csatár maradhasson.

Bár nemrég azt közölte Szalai Ádámmal a Mainz, hogy nem számít rá, a magyar csatár mégis maradna a klubjában.

Ragaszkodunk álláspontunkhoz, és el fogjuk érni, hogy Ádám jövő héten újra edzésbe állhasson. Nem fog új klubot keresni. Mainz és a csapat részének érzi magát”

– idézte több német médium is Oliver Fischert, a támadó ügynökét.

Rouven Schröder sportigazgató hétfőn közölte, hogy Szalai nem szerepel a szakmai terveikben, a csatár számára a klubváltás jelentheti a megoldást.

Szalai elküldése miatt társai szerdán sztrájkba léptek és megtagadták a részvételt a délutáni edzésen, ezáltal nyilvánítva ki szolidaritásukat a magyar játékossal.

Akciójukkal a Mainz futballistái azt kívánták elérni, hogy a klub vonja vissza hétfői nyilatkozatát.

Szalai Ádám tavaly nyáron tért vissza korábbi egyesületéhez, a Mainzhoz, ahol nem tudott alapemberré válni, az új Bundesliga-idény múlt heti első fordulójára a keretbe sem nevezte őt Achim Beierlorzer vezetőedző. Szerda reggel Szalai megjelent az egyesület edzőközpontjában, de mivel nem tréningezhetett a többiekkel, egyedül gyakorolt.

Csütörtökön a klub labdarúgói újra edzésbe álltak, Rouven Schröder sportigazgató pedig “kényelmetlennek” nevezte a szituációt, és megerősítette, hogy a csapat valóban a magyar csatár ügye miatt nem edzett, ugyanakkor továbbra is állítja, Szalai elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok vannak.

A Bild ezzel ellentétben arról számolt be, hogy Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, ugyanis a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott ebben megállapodtak egymással a felek.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában